AW14: Ret & vrang

Hvis du havde håndarbejde i skoletiden, så har du sikkert allerede gættet denne trend – nemlig strik! Den hyggeligste tendens i dette efterår var på næsten alle designeres runways – fra den fineste kashmirstrik til grovmaskede strikvarianter, fra glat merinould til klassisk kabelstrik. Det må gerne se hjemme- eller håndstrikket ud, for tendensen signalerer hjemlige værdier og jordnærhed – uanset hvilken finish, du vælger.

Neutrale nuancer vinder
Der er hos langt de fleste designere fokus på de neutrale nuancer; cremehvid, vadmel, gråmeleret, navyblå og sort – alle farver, der er nemme at kombinere med din eksisterende garderobe. Trenden er nem at gå efter, for der er masser af cardigans og sweatre i strik, men hold også øje med de andre items, der kan være strikkede – eksempelvis kjoler, nederdele og bukser. Det er med til at tage strik til det næste niveau.

PicMonkey Collage

Kan du huske patentstrikken? Den er tilbage – blandt andre hos CHLOÉ, der sendte denne oversized trøje ned ad runway’en. Vi siger gå efter materialet, men måske i en lidt mindre teltagtig facon. Og hos CALVIN KLEIN COLLECTION var det hippiernes yndlingsmønster, der sejrede. Striber i det klassiske ‘fair isle’-mønster, islændersweatre der signalerer ølejr og ungdom. Lidt, men godt er kodeordene for denne stærke minitrend. Det var især THE ROW (Olsen-tvillingerne), der scorede opmærksomheden med deres helkrops-strik-look. Måske ikke helt anvendeligt, når sne og sjap rammer Danmark, men lad dig inspirere af de lange linjer og gå efter laaange cardigans eller store kraver.

Strik til din figur
Det allervigtigste at holde øje med, når du som plus size-kvinde køber strik, er maskerne. Grov strik får det indenunder til at se større ud, mens finmasket, glat strik kan kamuflere. Har du eksempelvis en stor barm, så vælg en mere finstrikket bluse, da de kraftige masker vil få barmen til at stikke visuelt ud – det samme gælder eksempelvis en mave eller en numse, hvis en salgsassistent prøver at overbevise dig om, at du skal have en stor strikbluse, der går godt ned over numsen! Grovmasket strik kan til gengæld fungere fint i længere, mere løse og lette modeller, hvor de næsten kommer til at virke transparente.

Vær også opmærksom på faconen på tøjet – strik kommer nemt til at slaske og se sjusket ud, så pas på du ikke køber det for stort. Strikbluser må rigtig gerne sidde til, for ellers forsvinder taljer og andre fine detaljer ved din krop i ulden – og er det cardigans du gerne vil købe, så kan du tage et bælte udenpå cardiganen og på den måde fremhæve din figur.

Husk også, at du som regel får, hvad du betaler for, når det gælder strik. Ren uld eller kashmir vil altid koste markant mere en bomuld, og det billigste strik vil som regel være kunststof med fokus på akryl. Køber du derfor en cardigan eller bluse i et eviggyldigt snit og en neutral farve, som du vil bruge i mange år, så er det værd at investere i en god kvalitet. Er det derimod sæsonens hippeste facon eller farve, er det måske okay, at den ikke holder så længe.

1

GOD TIL ÆBLET
Tunikakjole i ren uld med blankt skørt, op til størrelse 56, 2.649 kr., Marina Rinaldi

GOD TIL PÆREFORMEN
Kort jakke i uld med bredt revers, op til størrelse 50, ca. 1.210 kr. + fragt, Boden

GOD TIL DEN STORE BARM
Patentstrikket trøje i bomuldsmiks med lynlåse, op til størrelse 52, 349 kr. + fragt, Ellos

 

2

GOD TIL ÆBLET
Lang cardigan, op til størrelse 52, 899 kr. + fragt, Carmakoma

FOKUS PÅ OVERKROPPEN
Cardigan med mønster, op til størrelse 3XL, 500 kr. + fragt, Bonaparte

GOD TIL ISVAFLEN
Strikkjole i viskose, op til størrelse 52, ca. 465 kr. + fragt, Marks & Spencer

 

3

GOD TIL DEN LILLE BARM
Striktrøje med hætte, op til størrelse 52, ca. 335 kr. + fragt, Gap

GOD TIL ALLE
Halstørklæde med klantern i 100 % kashmir, one size, ca. 785 kr. + fragt, Talbots

GOD TIL SØJLEN
Kabelstrikket cardigan i 100 % kashmir, op til størrelse 52, ca. 1.210 kr. + fragt, Marks & Spencer

 

4

FREMHÆV FIGUREN
Tæt kabelstrikket cardigan, op til størrelse 56, ca. 1.070 kr. + fragt, Talbots

GOD TIL ALLE
Vamset lang cardigan, op til størrelse 56, ca. 280 kr., New Look Inspire hos Asos

GOD TIL DEN LILLE OVERKROP
Grovstrikket trøje med lynlåse, op til størrelse 52, 399 kr., Violeta by Mango

 

HUSK – DU KAN ALTID FINDE DIN STØRRELSE HER: Størrelsesguide

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

 

MERE INSPIRATION TIL EFTERÅRETS TENDENSER – LÆS OGSÅ
AW14: Leopardprint giver kant

AW14: Mine glade 60’ere

AW14: Det skarpe snit

AW14: Casual praktisk

The following two tabs change content below.

Kristine Høeg

Ordnørd. Potter & pander. Jeg elsker magasiner, brisler og lange kys. Jeg græder, når jeg er i operaen, og griner, når jeg ser Danish Dynamite på Zulu. Indehaver af et stort hjerte, min egen virksomhed og masser af ideer - og så synes jeg, at livet går alt for stærkt!

Hvad synes du?

Comments are closed.