Camillas nye briller:
Det svære valg eller …

Hvis du en sjælden gang har set mig med briller på, har du set mig med et par af mine briller med vinduesglas. De bliver hevet frem på de dage, hvor jeg træt og slatten i betrækket, men alligevel bliver nødt til at gå ud og se verden i øjnene. På den slags dage er de mit værn mod verden, og jeg bilder mig ind, at folk mere kigger på mine briller end mine trætte øjne – om den taktik virker, vil jeg lade andre om at afgøre.

For man kan sige, at jeg er så heldig, at mit syn ikke er værre, end at jeg kun har behov for briller med styrke, når jeg arbejder ved min computer eller læser.

Derfor har jeg ikke gået så hårdt op i, at mine gamle briller var mere end ti år gamle. Men hen over de seneste måneder, har jeg oplevet at få ondt i øjnene, når jeg sidder ved computeren, selvom jeg har briller på, og jeg har også haft svært ved at fokusere på teksten i mine bøger.

Når jeg alligevel har trukket processen omkring synstest og indkøb af nye briller i langdrag skyldes det, at jeg synes, det er bøvlet og besværligt at købe nye briller. Først synstest og så står man der og kigger på et hav af forskellige stel og prøver og prøver og kan til sidst ikke huske, hvorfor man valgte de forskellige stel til eller fra og står med det første par i hånden igen.

Derfor krævede det noget tilløb og en dyb indånding, da jeg gik gennem døren til brilleforretningen. Først synstest og så tilbage i butikken, hvor det ene par fine briller efter det andet fristede.

Jeg havde på forhånd genlæst Kristines artikel omkring at købe briller til et plus-ansigt – den finder du her (åbner i nyt vindue), så jeg følte mig velforberedt.

Men det gik alligevel helt som frygtet. Bunken med briller, der måske kunne være interessante, voksede sig større og større, og til sidst stod jeg alligevel og prøvede de briller, jeg i første omgang havde valgt fra.

Som I kan se, havde jeg en forestilling om, at gå retro-vejen. De 50’er-inspirede briller er rigtigt fine, men det ændrer ikke ved, at jeg synes, brillerne kommer med mig og stjæler alt for meget opmærksomhed. Faconen er simpelthen for markant til selv min smag. Så havde jeg også en idé om, at jeg for første gang i mit liv skulle prøve stålbriller. De lilla faldt dog på, at jeg ikke bryder mig om briller med næsedutter – eller hvad sådan nogen nu hedder. Jeg kan bedst lide, at brillen hviler direkte på næsen. Endelig havde jeg også en forestilling om, at jeg ville have et stil med pang på farven, men det faldt så på at de kun fandtes i stel med retroform.

briller

Men med venlig og kyndig vejledning fra personalet, blev jeg klar over, at jeg til mit ansigt skal have bredde briller i stedet for briller, der ”fylder” i højden, og jeg endte med at købe dette par:

briller koeb

Det var det allerførste par, som jeg prøvede. Det par som jeg intuitivt rakte ud efter på displayet og det par, som jeg vendte tilbage til og sammenlignede resten af brillerne, som jeg prøvede, med.

Derfor ved jeg nu, at det slet ikke behøver være så svært at købe briller. For i sidste ende vidste det sig, at jeg havde en ret god fornemmelse af, hvad der var det rigtige for mig. Jeg endte med en model Otto, og fordi mit syn holder sig inden for rammen af standardstyrker, kunne jeg få mine nye briller med hjem med det samme til en for mig fornuftig pris på 745 kr. + 200 kr. for synstest.

Jeg har købt mine briller hos Ie Glasses, der har butik på Møntergade 5 i København – du kan besøge deres hjemmeside og webshop her

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.