The Cardigans

Hvad går du efter, når du køber strikcardigan? Sæsonens hippeste mønster og snit eller et lækkert naturmateriale i en farve, der holder mange år endnu? Hvis det er noget, der bare skal holde sæsonen ud, så gå efter en billigere variant, der gerne må blive slidt hurtigt. Går du omvendt efter en klassisk model i en neutral nuance, så kan det være værd at kaste penge efter et luksuriøst materiale, der holder sig pænt og farvesikkert i flere år.

Uanset hvad der står på din cardigan-indkøbsliste, så får du her inspiration – 9 fede cardigans i det blødeste kashmir, budgetvenlig materialemiks og glat, fin merinould. Hvilken vil du gerne invitere ned i indkøbsposen?

KASHMIR
Kashmir kommer fra de særlige kashmirgeder – og det er faktisk ikke ulden, der bliver brugt, men hårene fra gederne. Det er derfor, kashmir er så fin og tynd i det, samtidig med at det giver en fantastisk varme og er virkelig stærkt. Derfor vil kashmirstrik være let og tynd, men stadig meget varm – perfekt til kolde danske vintre. Da kashmir kun kan indsamles, når gederne naturligt taber hårene, er det et dyrt materiale. Kashmir skal du passe godt på – møl elsker de bløde tråde, så opbevar strikken sammen med lavendelposer eller et stykker cedertræ, der holde de onde sværmere væk. Håndvask altid bluserne, og lad dem tørre fladt.

cashmere

GOD TIL ALLE
Cardigan i 100 % kashmir, op til størrelse 50, fås i 13 farver, ca. 930 kr. + fragt, Boden

GOD TIL SØJLEN OG TIMEGLASSET
Cardigan i 100 % kashmir, op til størrelse 52, ca. 930 kr. + fragt, Marks & Spencer

GOD TIL PÆREN OG DEN LILLE BARM
Kabelstrikket cardigan i 100 % kashmir, op til størrelse 52, ca. 1.205 kr. + fragt, Marks & Spencer

 

MATERIALEMIKS
Mange cardigans – og striktrøjer – er lavet i et miks af forskellige materialer. Fordelen ved det er naturligvis primært, at producenten kan holde prisen nede, fordi en del af det dyrere materiale (eksempelvis bomuld, uld eller kashmir) bliver erstattet af et billigere (ofte akryl, nylon eller polyester). Desuden vil mange striksager også have eksempelvis spandex i, da det gør materialet ekstra elastisk – så er der nemlig flere, der kan passe en enkelt størrelse, og så behøver producenten ikke at have så mange størrelser i sortiment. Desuden er elasticiteten også med til at sikre, at strikken bedre holder formen efter vask.

mix

 

GOD TIL DEN STORE BARM
Lang cardigan i nylon, uld og akryl, op til størrelse 52, fås i 7 farver, ca. 225 kr. + fragt, Gap

GOD TIL ÆBLET
Lang cardigan i bomuld og nylon med albuepatches, op til størrelse 56, 240 kr., Asos

GOD TIL DE FLESTE
Lang cardigan i polyester, viskose og polyamid, op til størrelse 60, ca. 275 kr. + fragt, Evans

 

MERINOULD
Merinould kommer – ikke overraskende – fra såkaldte merinofår. Det er en meget fin og blød uld, som udover at holde dig varm, faktisk også er eminent til at regulere din kropstemperatur og lede sved væk fra kroppen – det er blandt andet derfor, man ofte bruger merinould til tøj til udendørs fritidsaktiviteter samt uldundertøj. Er du derfor på jagt efter en elegant cardigan, eksempelvis til arbejdsbrug, som samtidig kan beskytte dig mod træk og kulde, så skal du gå efter en strik i merino. Merino kan i mange tilfælde vaskes på maskinens uldvask, men sørg altid for at det ligger fladt, når det skal tørre.

merino

GOD TIL DEN LILLE BARM
Teksturstrikket cardigan i 100 % merinould, op til størrelse 50, ca. 645 kr. + fragt, Marks & Spencer

GOD TIL ÆBLET OG TIMEGLASSET
Åben cardigan i 100 % merinould, op til størrelse 56, ca. 1.090 kr. + fragt, Talbots

GOD TIL PÆREN
Oversized, tofarvet cardigan i 100 % merinould, op til størrelse L, 590 kr. + fragt, COS

HUSK – DU KAN ALTID FINDE DIN STØRRELSE HER: Størrelsesguide

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

 

The following two tabs change content below.

Kristine Høeg

Ordnørd. Potter & pander. Jeg elsker magasiner, brisler og lange kys. Jeg græder, når jeg er i operaen, og griner, når jeg ser Danish Dynamite på Zulu. Indehaver af et stort hjerte, min egen virksomhed og masser af ideer - og så synes jeg, at livet går alt for stærkt!

Hvad synes du?

Comments are closed.