Comfy og cool på flyturen

photo

I går landede jeg fra min lille ferie i det jyske. Jeg flyver altid, fordi det sparer mig for en lang, dyr togtur (billet, plads, kaffe, vand, sandwich, magasin) – og så er jeg som regel garanteret lidt solskin, uanset hvor ringe vejret er hernede på jorden. Men flyture – uanset om det er 25 minutter til Århus eller 23 timer til Caribien – kræver nogle garderobeovervejelser. Som optakt til den kommende tids shoppingguides til udlandet lægger jeg derfor ud med mit eget flyoutfit – måske kan du blive inspireret til din kommende ferierejse.

Først og fremmest skal det være komfortabelt at have på – men man skal altså også se lidt smart ud, synes jeg. Især på de lange ture booster det muligheden for en opgradering at se lidt snazzy ud, men derudover er det, i mine øjne, god stil at gøre lidt særligt ud af ens look, når man rejser. Det gør faktisk det hele lidt mere ved.

Mit flyveoutfit inkluderer næsten altid bukser. Der bliver nemt køligt i fly, og med en kjole eller nederdel bliver det hurtigt for koldt. Undtagelsen kan være kortere flyvninger om vinteren, hvor jeg så har tætte nylonstrømper på. Men ikke på de lange ture, for et par overophedede strømpebukser er heller ikke et hit. Gå efter mørke bukser (hvis du spilder i flyet eller dine kufferthjul sætter mærker, når du flår kufferten af transportbåndet), og gerne nogle med lidt stretch. De er altid rarest at sidde i. Men styr uden om deciderede joggingbukser eller leggings – det ser sjusket ud og kan signalere sjusket rejsende. Hvis du virkelig gerne vil have bløde bukser på i flyet, så hav dem i håndbagagen og skift, når du er kommet om bord.

Rejser er det eneste, jeg vil anbefale lag-på-lag-stilen til. Normalt gør lag kun én ting: Får dig til at se større ud. Men på en lang rejse med og uden aircondition, og hvor temperaturerne skifter hele tiden, er lag en genial og nødvendig ting. Jeg kombinerer en blød, lidt tynd T-shirt med en kraftig cardigan, der til nød kan fungere som jakke (en hættetrøje duer også). Derudover har jeg ALTID mit pashminatørklæde med – uanset årstid. Et ægte pashmina (100 % kashmir) holder dig varm om halsen, når der er fyret op for aircondition-anlægget, og du kan bruge det som tæppe i stedet for de der kunststoftyper, der altid er i flyet. Mit kostede 2.000 kr. – jeg købte det i 1999, og det er stadig smukt, blankt og varmt, på trods af at det har været med jorden rundt.

Skoene er ofte trainers. Mange lufthaven har enorme gåafstande, og så gider jeg ikke stavre af sted på hæle. Samtidig kan et par smarte, mørke trainers sagtens se stilfulde ud, så komforten ikke koster på cool-kontoen. Klipklapper, badesandaler eller andre plastiksko er altså hverken praktiske eller pæne – og du ryger desuden stensikkert i ‘urutineret familie på charterferie’-køen i security. Og tro mig, den kø tager dobbelt så lang tid som den med de fikst udseende forretningsrejsende, der godt ved, hvad de skal have op af tasken og har taget jakke og bælte af, INDEN det bliver deres tur til at gå gennem skanneren.

Inderst inde går jeg efter bløde trusser, der sidder behageligt og aldrig ruller ned samt en bh, jeg ved bliver siddende og er rar at have på. På den måde risikerer jeg ikke at sidde fast under takeoff med en trusse, der er krøbet op mellem balderne eller en bh, der niver.

DET HAR JEG ALTID I TASKEN:
Strømper – det er bare lidt hyggeligere end sko. Og dine hævede fødder vil elske dig for at tage skoene af. Husk også flystrømper – de virker, og er også geniale hvis du skal på en ferie, hvor du skal gå meget.
Øjenmaske + ørepropper – der er altid en eller anden nabo, der tænder lyset eller taler for højt. På denne måde kan jeg opnå et minimum af hvile.
Ipad + Kindle – jeg læser mine magasiner på iPad og bøgerne på en Kindle. Begge kan jeg holde med en hånd, hvilket gør det noget nemmere af være plus size-kvinde i et flysæde.
Vand – jeg gider ikke at sidde og vente på, at en flight crew-type kommer og hælde 1,2 dl vand op til mig i et plastikglas. Er du på morgenfly? Så køb en stor kaffe i lufthavnen og tag med om bord. Der går mindst 30 minutter, før I er i luften, og vognen er nået frem til dit sæde.
Pude – på de rigtig lange flyvninger tager jeg som regel min egen hovedpude med. Verdens bedste rejsekammerat – både i flyet og i lufthavne på mellemlandinger.
Ansigtsrenseservietter, creme, tandbørste + tandpasta, læbepomade, kam og ekstra kontaktlinser – man føler sig bare lidt lækrere i selskab med Homeland Security, når man har renset ansigt, børstet tænder, redt hår og fået friske linser på. Desuden har din hud, læber og øjne brug for frisk fugt på en lang flyvning i tør flyluft.

SHOP MIT FLYOUTFIT:

toj

Bukser i stretchbomuld, op til størrelse 56, ca. 435 kr. + fragt, Talbots

Top med front i jersey og ryg i silke, op til størrelse L, 370 kr. + fragt, Cos

Strikcardigan i polyamid og viskose, op til størrelse L, 799 kr. + fragt, Cos

ting

Cabintrolley ‘Inova’, 55 x 40 cm, fire hjul, ca. 1.635 kr., Samsonite hos Koffer Direkt

Trainers ‘Nike Free 5.0’, størrelse 35,5-42,5, 854 kr. + fragt, Unisport

Håndtaske ‘Bayswater’, ca. 8.200 kr.+ fragt, Mulberry

 

HUSK: Du kan altid finde din størrelse i vores størrelsesguide

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

 

 

The following two tabs change content below.

Kristine Høeg

Ordnørd. Potter & pander. Jeg elsker magasiner, brisler og lange kys. Jeg græder, når jeg er i operaen, og griner, når jeg ser Danish Dynamite på Zulu. Indehaver af et stort hjerte, min egen virksomhed og masser af ideer - og så synes jeg, at livet går alt for stærkt!

Hvad synes du?

Comments are closed.