Culottes, skorts, cityshorts:
ved ikke hvad jeg har købt, men det virker

Culottes-bukserne begyndte at snige sig ind i modebilledet allerede sidste år og har i denne sæson slået sig fast som en af de helt store trends.

Jeg har længe været en kende forvirret over, hvad denne beklædningsgenstand egentligt er for noget. For i mit hoved er det et par bukser med vidde, der slutter midt på læggen. Derfor er jeg gået langt uden om denne trend, da en sådan længde ikke er flatterende for min figur. Den fremhæver det bredeste sted på mine lægge og får mig samtidig til at syne lavere ud, end jeg egentligt er.

Med afsæt i min forvirring, har jeg kigget mig lidt omkring på nettet for at blive klogere. Umiddelbart bliver jeg bekræftet i ovenstående definition og kan tilføje, at denne type bukser slet ikke er nogen ny opfindelse. De var allerede meget populære tilbage i Victoria-tiden, hvor kvinder brugte dem som ridebukser, så de kunne bruge en mandesadel med et ben på hver side af hesten i stedet for at side i kjole på en damesadel med begge ben på samme side af hesten.

Skorts og cityshorts
I mit forsøg på at blive klogere på culotterne stødte jeg på betegnelsen skorts, som jeg da havde glemt alt om. Skorts er lig med et par shorts, der i sin udformning ligner en nederdel. Det er jo sådan set en meget smart opfindelse, da man med sådan et par kan undgå klisterlår i sommervarmen.

Og så er der jo også lige cityshort. Korte bukser med læg foran og lynlås. Altså shorts der er lidt mere i retning af almindelige bukser i modsætning til shorts med elastik i taljen.

Ja, det kan være lige meget, hvad tøjets snit hedder, og sådan har jeg det med mine nye shorts.
Ifølge Gap har jeg købt et par ”Pleated culottes”. Det er altså culotter, selvom den slutter ved knæet. De mange læg leder mine tanker hen på cityshorts, mens de brede bukseben får dem til at minde lidt om et par skorts.

Derfor endte jeg med at beholde shortsne
Jeg klikkede i første omgang disse shorts (for nu at kalde dem noget helt fjerde) i kurven, fordi de er så lange, at de går helt ned til knæet. Det er den bedste længde til mig, men den er bare ikke nem at finde, når det handler om shorts.

shorts

Shorts, op til størrelse 52, ca. 260 kr. + fragt, GAP
T-shirt, H&M tidligere sæson

Da jeg prøvede dem første gang, tog jeg dem hurtigt af igen med en beslutning om, at de skulle byttes. De stor læg giver meget volumen omkring maven, og de var lidt bøvlet at få dem lukket, fordi lynlåsen sidder i siden. Men der var nu alligevel noget ved de shorts, og derfor prøvede jeg dem igen et par dage senere. Måske var det bare en af de dage, hvor jeg så på min krop med lidt mere venlige øjne. I hvert fald besluttede jeg mig for at beholde de korte bukser. For jeg er nemlig ret lun på, at de har så høj en talje, at de går op over både mave et og to og derfor er ret gode til en tætsiddende overdel, som bliver puttet ned i bukserne. Og så kan jeg også godt lide, at de har lidt af det mere klassiske look fra cityshortsne, der for mig gør, at disse shorts ikke bare er en fritidsbuks, men også sagtens kan bruges på både arbejde og til brunch eller frokost på en café.

Så mangler jeg bare at tilføje, at bukserne er 54% bomuld og 46% hør og krøller som bare pokker.

ER DU I TVIVL OM DE UDENLANDSKE STØRRELER? Så tjek vores størrelsesguide

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.