Flyt grænser og få komplimenter

flyt greanser

For ikke så lang tid siden kunne tilfældige kunder i Zizzis forretning i Frederiksberg Centeret opleve en dame, der gik rundt med et ansigtsudtryk, der var en blanding af begejstring og vantro. Damen havde lige set sig selv i spejlet, efter hun havde taget et sæt tøj på, der lå langt fra den stil, damen normalt repræsenterer.

Damen var mig, og her er tøjet, jeg lige havde taget på:

rock

Da jeg kom hjem og viste tøjet til min mand, så han helt henført ud, da han med begejstring i stemmen sagde:
”Wauw, hvor ser du fantastisk ud. Du ligner jo en rigtigt rockchick”.

Min mand er ikke nærig med komplimenterne, når det kommer til mit udseende og min påklædning. Men den dag var der en særlig tone i hans stemme. For han blev overrasket over at se sin kone i tøj, der repræsenterede en helt ny stil. Og jeg blev glad, fordi det er dejligt stadig at kunne overraske den mand, som jeg har været sammen med i 11 år.

Og for nu at sige det lidt dramatisk – således kan vi tage vores skæbne i egen hånd i forhold til at få positive tilkendegivelser omkring vores udseende, også når udgangspunktet måske er, at vi ikke tør gøre andet, end det vi plejer på grund af vores størrelse.

Derfor bliver jeg glad helt ind i knoglerne, når jeg i forlængelse af vores artikler læser kommentarer som disse:

citat 1

citat 2

For jeg bliver så begejstret, når min vej krydses af kvinder, der tager mod til sig og får succes med at flytte en grænse.

Indrømmet, det kan være svært at gå nye veje, især hvis en ny vej er lig med, at der skal flyttes grænser. Men hvis du ikke tør prøve noget nyt, er der heller ikke noget, der ændrer sig. Og i forhold til din påklædning kan det betyde, at du bliver snydt for de komplimenter, der gør dig glad og styrker din selvtillid.

Men indrømmet, at flytte grænser kan også give lussinger. Det var hvad der skete, da jeg hoppede i denne blondesag:

helblonde

Det billede fik på Zizzis Facebookside blandt andet følgende kommentarer:

zizzi kommentar 1ny

zizzi kommentar 2 ny

Jeg kunne i forlængelse af disse kommentarer vælge aldrig mere at vise mig i kjolen, men jeg kan heldigvis også vælge at fokusere på de positive kommentarer, der også var at finde i kommentarsporet til billedet:

zizzi positiv 2

zizzi positiv 1

Og jeg kan i den grad vælge at huske på den følelse af glæde ved eget udseende og krop, jeg fik, da jeg første gang så mig selv i kjolen i spejlet i forretningen. Så jeg glæder mig forsat til at have kjolen på i løbet af december.

For ja, der vil altid være dem, der synes, tykke damer skal skjule deres kroppe i stedet for at fremhæve den eller bare holde sig til at gøre det, de plejer. Der vil altid være dem, der hellere vil pege fingre i stedet for at sige godt gået.

Men skal de have lov til at afholde dig fra at gå nye veje med din påklædning, der åbner op for, at glade og positive mennesker, kan få muligheden for at give dig en kompliment – med det til følge, at du bliver glad og ranker ryggen.

Nej, vel … og husk i den forbindelse at flytte en grænse ikke behøver ske i et stort skridt fra den ene dag til den anden. Du kan sagtens nærme dig grænsen med små skridt over længere tid.

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.