Guide: Find din kropstype

At kende din kropstype er et rigtigt godt udgangspunkt for at finde det tøj, der skaber balance i din krop. Når du kender din kropstype, giver det dig mulighed for at arbejde med, hvad du kan fremhæve og skjule for at få den bedste fremtoning, der er grundlaget for, at du går ud i verden og viser dine bedste sider.

Når man inddeler noget så mangfoldigt som den kvindelige krop i typer, er det umuligt at undgå, at der bliver tale om en generalisering. Vi har valgt at kigge nærmere på de fem kropstyper, der er de mest almindelige. Sidder du tilbage med følelsen af, at du bedst passer mellem to forskellige typer, er det vores håb, at du kan mikse på tværs af de gode råd og omsætte det til noget, der er brugbart for dig.

De fem kropstyper vi i de kommende uger sætter fokus på er:

kropstype

 

Her får du en kort introduktion til de forskellige kropsformer og vejledning til, hvordan du finder din kropstype. Nederst i artiklen kan du se en oversigt over, hvornår vi lægger en uddybende guide til de forskellige kropstyper på sitet.

 

Pære


Hofter er bredere end skuldrene
Defineret talje
Lille barm
kropstype

Isvaffel


Hofter er smallere end skuldrene
Der er ikke den store forskel på talje og hofter
Middel til stor barm
kropstype

Timeglas


Hofter og skuldre har samme bredde
Defineret talje
Stor barm
kropstype

Stolpe


Hofter og skuldre har samme brede
Ingen defineret talje
Normal til lille barm
kropstype

Æble


Hofter og skuldre har samme størrelse
Mave er større end barm
Barmen er typisk mindre end maven
kropstype

Sådan identificerer du din kropstype – spejl
Det kan virke som en meget grænseskridende øvelse, hvilket måske også er årsagen til, at du måske ikke har helt styr på din kropsform.

Den bedste måde at blive klog på din kropstype er nemlig at stille dig nøgen foran et spejl og kigge indgående på, hvordan din krop ser ud. Når du kigger på din krop i spejlet, skal du se efter størrelsesforholdet mellem skuldre, talje og hofter og sammenholde det med kendetegnene for de forskellige kropstyper, der er beskrevet oven for.

Har du svært ved at få tøjet af og komme hen foran spejlet, skal du huske på, at uanset om du kigger på din krop eller ej, har den nu en gang den form og størrelse, som den har. Hvis du vælger at kigge på formerne og lærer dem at kende, kan du begynde at arbejde med, at få det bedste ud af de former i stedet for at ignorere dem.

Sådan identificerer du din kropstype – målebånd
Hvis du bare ikke har lyst til at se din krop i spejlet, kan du finde et målebånd frem og måle dine skuldre, barm, talje og hofte. Skriv tallene i nævnte rækkefølge på et stykke papir og sammenhold dem med kendetegnene for de forskellige kropstyper, der er beskrevet oven for.

Så er du klar til at læse med, når der guiden til, hvordan du klæder din kropstype, kommer på sitet i løbet af den næste uges tid.

Læs også:
Kropstyper: Guide til pæren
Kropstyper: Guide til isvaflen
Kropstyper: Guide til timeglasset
Kropstyper: Guide til stolpen
Kropstyper: Guide til æblet

Illustrationer: Bettina Momme Lohman

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.