Bh-guide: Sådan ser du, om bh’en passer

Så står du der i prøverummet og bakser med alverdens forskellige bh’er. Du har sikkert allerede opdaget, at den størrelse, du bruger i ét mærke, ikke nødvendigvis er den størrelse, du skal have i et andet mærke. Men hvilke detaljer skal du så holde øje med for at være sikker på, at bh’en har den rette størrelse? Det guider vi dig til her!

bh der passer

SÅDAN SER DU,
OM BH’EN PASSER
Når du har sikret dig, at bh’en sidder lige hele vejen rundt, og at panelet mellem brysterne sidder fladt ind mod kroppen, skal du tjekke, om resten af bh’en rent faktisk passer til din barm. Sørg for, at hele brystet er indkapslet i bh-skålen. Det, du måske tror er armhule-blæver, er nemlig også bryst. Derfor skal skålen faktisk nå helt hen mod armhulen. Læn dig frem, og ‘skub brystet ind i skålen. Nu er du klar!

Som udgangspunkt skal du ikke kunne mærke din bh som andet end solid støtte til barmen. Hvis den strammer på særlige punkter, eller der er steder, hvor du føler, at barmen er i ‘fri dressur’,  eller du får ondt eller bøjlerne stikker til dig, så har du ikke den rette størrelse på.

TJEK SKÅLEN
Det mest udbredte tegn på en for lille bh-skål er, at brysterne buler op over den øverste kant. Det kan være svært at lure, mens du står i prøverummet, men prøv at hoppe lidt op og ned med bh’en på. Så kan du godt se, om brysterne begynder at ‘poppe’ op. Tag også en glat T-shirt på og stil dig med siden til spejlet. Tjek, at du har en ubrudt linje på brystets silhuet – så er du på vej til en velsiddende bh.
Prøv også at løfte armene op over hovedet. Titter brysterne frem under skålen? Så er skålen for lille.
Men hvis bh’en rynker der, hvor stroppen hæfter til bh’ens forside, eller der er meget ekstra plads, er skålen for stor.

BØJLEN
Bøjlens størrelse er også vigtig at holde styr på. Bøjlerne i de forskellige bh-modeller har nemlig forskellig længde. På en fuldskåls-bh, skal du tjekke, at bøjlerne ikke går højere op mellem brysterne end overkanten på din barm – hvis de gør, vil de stikke op og være synlige under tøjet. Du kan du prøve med en balconette-bh i stedet, fordi bøjlerne på den model er kortere mellem brysterne.
Kan du mærke bh’en bøjler stikke dig i armhulen? Så kan det skyldes, at du har en for stor skålstørrelse på, eller at du måske skal prøve med halvskål i stedet. Det er meget normalt problem for kvinder, der ikke er så høje.

DIN SILHUET
Til sidst skal du tjekke det overordnede spejlbillede. Tvinger bh’en dine bryster unaturligt sammen – eller spreder den dem langt ud? Så gå enten op eller ned i omkreds.
Eller bliver din barm tvunget ud over siderne på din overkrop? Det er et meget almindeligt tegn på en forkert bh-størrelse – og noget, der får dig til at se større ud på overkroppen, end du egentlig er. En god bh får barmen til at fylde udad – ikke til siderne – og får dig dermed til at se tyndere ud.
 

 

The following two tabs change content below.

Kristine Høeg

Ordnørd. Potter & pander. Jeg elsker magasiner, brisler og lange kys. Jeg græder, når jeg er i operaen, og griner, når jeg ser Danish Dynamite på Zulu. Indehaver af et stort hjerte, min egen virksomhed og masser af ideer - og så synes jeg, at livet går alt for stærkt!

Hvad synes du?

Comments are closed.