Høeg: En festkjole til enhver følelse

Jeg tror ikke, jeg er den eneste kvinde, der klæder mig på med følelserne. Du ved, der hvor jeg står foran spejlet – og det ikke er de objektive øjne, der beslutter, hvad jeg skal have på, men derimod min selvfølelse på præcis den dag. Og det bliver for alvor tydeligt, når der står fest i kalenderen.

Efter jeg rundede de 40 år, er jeg blevet meget mere bevidst om, hvad på min krop, jeg har lyst til at vise frem. Da jeg var yngre, kunne det ikke blive udringet eller kort nok – i dag er tingene lidt anderledes. Nogle dage er det min mave, jeg gerne vil gemme væk, andre dage mine overarme. Og nogle gange er det mine knæ, jeg har set mig gal på. Der er intet galt med nogle af mine kropsdele – men nogle dage ser jeg dem tydeligere end andre. Og det er vel sådan det er. Dagsformen forandrer sig hele tiden.

Præcis derfor har jeg festkjoler til enhver følelse, min hjerne kan finde på at plante i mig. For jeg ved jo aldrig, hvilken følelse der rammer mig den fredag eller lørdag, jeg skal op på de høje hæle.

Dette er mine fire faste festvenner i min garderobe – og med festvenner mener jeg de kjoler, jeg aldrig har på til daglige. Jeg har andre kjoler, der godt kan komme med til fest – men det er også modeller, jeg bruger på arbejde eller i operaen en tirsdag aften. Dette er de festoutfits, der gør, at jeg lige strammer mig lidt mere an med hår, makeup og accessories.

1

SE MIN BARM
Den sorte kjole med guld- og sølvsyninger i kris-kros-mønster på brystet trækker i den grad øjnene til barmen – men fordi halsudskæringen er skåret højt, føler jeg mig stadig meget anstændig. Desuden er kjolen perfekt til de dage, hvor jeg ikke have, at tøjet sidder for tæt over mavepartiet – den høje talje sidder nemlig spot on i forhold til min naturlige talje, og det giver mig laaange ben og kamuflerer maven. Kjolen er i bomuld, fra Clements Ribeiro for Evans og fra sidste år.
Prøv denne i stedet: Sort og rød kjole fra Lovedrobe, op til størrelse 56, ca. 505 kr. + fragt, Evans

2

HEJ OVERARME
For nogle år siden var jeg en fancy pr-middag i Rom med et stort urfirma. Med til middagen var blandt andre the lovely Kate Winslet. Med andre ord – så skulle man stråle den aften. Jeg havde iført mig en ærmeløs kjole – og til predrinks på terrassen foran hotellet siger min mandlige ledsager ‘hvorfor er der så mange kvinder, der ikke vil vise deres overarme frem? Du ser jo fantastisk ud!’ Og ved I hvad, han havde ret! Så på de dage, hvor jeg lige rammer dén følelse, er dette en vidunderlig kjole, der altid får masser af roser – netop fordi den skriger af, at jeg ikke gemmer mig. For det er sådan, det er – når vi tager tøj på for at gemme det, vi ikke kan lide, er der slet ingen der ser det, der fungerer skidegodt! Det er det brede, sorte stykke foroven med sten på og ærmeskæringen, der fremhæver armene – og så er der ingen, der bemærker, at A-snittet skjuler maven. Kjolen er i silke og en ældre sag fra Monsoon.
Prøv denne i stedet: Sort og hvid kjole ‘Teasel’, op til størrelse 50, ca. 910 kr. + fragt, Monsoon (søg på navnet)

3

FOKUS PÅ TALJEN
Nogle dage har jeg slet ikke lyst til at vise mine kurver frem – og så elsker jeg dette sæt. Nederdelen er i lidt stift stof, så den står ud – men det flade bærestykke øverst gør, at taljen bliver fremhævet og at hofterne ikke ser bredere ud, end de er. Blusen er i den lækreste, fede silke, så selv om jeg er dækket helt til, så føles den både festlig og luksuriøs. Jeg husker altid at putte den ned i nederdelen, så taljen har hovedrollen. Både nederdel og bluse er fra Talbots og fra henholdsvis 2012 og 2013.
Prøve disse i stedet: Nederdel med læg, op til størrelse 52, ca. 415 kr. + fragt, Marks & Spencer og Silketop, op til størrelse 56, ca. 595 kr. + fragt, Talbots

4

HEY BOOTY!
Til de dage, hvor jeg gerne vil gemme overarmene lidt af vejen – enten fordi jeg har en dårlig overarmsdag, eller fordi det er lidt køligt – men samtidig gerne viser min booty frem, er denne pink drøm den helt rigtige kjole. Den er i silke og med garanti designet af en kvinde, for meget klogt er den blanke silke vendt om på overdelen, så den matte bagside vender udad. Genialt – da denne blanke silke virkelig kunne give mig giga boobies! Til gengæld er den blank forneden og fremhæver på den måde min bagdel og hofter. Og da den er i en ret opsigtsvækkende farve er der ingen, der får mistanke om, at jeg forsøger at gemme noget. Kjolen er fra Talbots 2011.
Prøv denne i stedet: Kimonokjole, op til størrelse 56, 199 kr., Asos

HUSK: Du kan altid finde din størrelse i vores størrelsesguide

LÆS OGSÅ DE ANDRE ARTIKLER OM FESTKJOLER:
Find din rette festkjole
Den korte festkjole
Du kan også gå i stropløs festkjole
Nemt tilbehør til din festkjole

Festkjole-guiden fortsætter med:

Guide til udskæringer

Guide til lange festkjoler

Momme: Mine kjoler fra hverdag til fest

Guide til festkjoler med ærmer

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk.

 

The following two tabs change content below.

Kristine Høeg

Ordnørd. Potter & pander. Jeg elsker magasiner, brisler og lange kys. Jeg græder, når jeg er i operaen, og griner, når jeg ser Danish Dynamite på Zulu. Indehaver af et stort hjerte, min egen virksomhed og masser af ideer - og så synes jeg, at livet går alt for stærkt!

Hvad synes du?

Comments are closed.