Hvor knapper du din cardigan?

PicMonkey Collage

Der har bredt sig en uvane blandt stylister, plus size-tøjmærker og mange plus size-kvinder. Det er noget med at knappe den øverste knap i cardiganen. I begyndelse tænkte jeg, at det måske var inspireret af 1940’ernes stil, hvor det var meget normalt at knappe en rundhalset cardigan på den måde.

Men jeg lurede hurtigt, hvad det i virkeligheden handler om: Når du knapper den øverste knap i din cardigan, så skaber du en teltform. Og det er præcis det værste, du kan gøre for din plus size-figur. Det sidste du har brug for, at jo at se bredere ud! Desuden er det en meget lillepigeagtig look, det giver – hvorfor man (læs: designere og stylister) igen og igen synes, det er fedt at proppe voksne kvinder i den facon, er mig en gåde. Og det er mig en gåde, hvorfor så mange voksne kvinder tager det look for gode varer.

Du vil sikkert også støde på mange salgsassistenter, der forsøger at sælge dig en cardigan, du egentlig ikke kan passe, ved at sige, at du ‘da bare kan knappe den øverste knap’. Du kan så her se, hvordan det vil tage sig ud. Og det vil aldrig skjule, at du i virkeligheden ikke kan passe cardiganen. Man kan altid se på din udstråling, at du går i noget tøj, der ikke sidder rigtig godt.

På disse billeder af mig i min absolutte yndlingscardigan kan du forhåbentlig se, hvad jeg taler om. På det første billede har jeg knappet den øverste knap, og tjek lige, hvordan mine bryster kommer til at se brede, flade og helt forkerte ud, samtidig med at min talje forsvinder i stof, der har travlt med at stå ud fra min krop. Præcis som alverdens teltkjoler skjuler talje og hofte. Desuden er den omvendte udadgående åbning på cardiganen med til at føre blikket udad, så du ser bredere ud.

Omvendt vil en knappet knap i taljen – som du ser på det andet billede af mig – være med til at forme din krop og enten fremhæve eller skabe en mere timeglasagtig facon. Smukt og kvindeligt! Det, der sker, er, at andres blik (og dit eget) bliver trukket ind mod midten af den lukkede knap, og samtidig skaber du en V-udskæring, der gør din hals længere at se på og klæder en stor barm som min. Desuden skaber den smallere åbning i cardiganen en lang linje, der får blikket til at løbe op og ned, så du virker højere og smallere.

For mig er dette et strålende eksempel på, at tøj for plus size-kvinder aldrig må handle om at skjule, men bør handle om at fremhæve og forme din figur. Lad være med at acceptere, hvordan stylister og designere i gængse størrelser mener, du bør klæde dig – deres udgangspunkt er nemlig ofte, at du bør gemme din krop væk. Rank ryggen, og vær klog med dit tøj. De rette snit og få tricks kan nemlig få dig selv – og andre – til at se alle de bedste ting ved din figur! Om det så bare er at knappe en anden knap…

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

The following two tabs change content below.

Kristine Høeg

Ordnørd. Potter & pander. Jeg elsker magasiner, brisler og lange kys. Jeg græder, når jeg er i operaen, og griner, når jeg ser Danish Dynamite på Zulu. Indehaver af et stort hjerte, min egen virksomhed og masser af ideer - og så synes jeg, at livet går alt for stærkt!

Hvad synes du?

Comments are closed.