Jeans-battle: Skinny vs. vidde

skinny jeans

Når Høeg og Momme skal vælge jeans, kigger de i hver deres retning. Momme sværger til skinny jeans, som giver Høeg fornemmelsen af, at hendes ben visner. Omvendt føler Momme, at hun ligner en lavstammet kasse, når hun ifører sig et par jeans med vidde i benene.

MOMME VÆLGER JEANS MED SMALLE BEN
Jeans model Sanna, extra slim fit, op til størrelse 54, 699,95 kr., Zizzi

Skinny jeans er min guilty pleasure nummer et, når det kommer til tøj. For hvis jeg ser helt objektivt på min krop, er det ikke den slags bukser, der skaber balance mellem min over- og underkrop. Så skal jeg have fat i jeans med bootcut. Sådan et par har jeg fået af Kristine. Jeg har haft dem på en gang. Helt objektivt kan jeg godt se, at de skaber balance i min samlede fremtoning. Men når jeg skrifter objektivitet ud med følelser, så synes jeg, at jeg ligner en lille lavstammet kasse, når jeg har bukser på med vidde i benene. Og det er et rigtigt godt eksempel på, at påklædning i sidste ende altid handler om, at vi skal føle os mentalt godt tilpas i vores tøj.

Giver mig følelsen af længere ben
Jeg indrømmer gerne, at mit allerførste par skinny jeans blev købt, mens jeg stadig dækkede min mave og min mås med løse gevandter. Da jeg over tid har skiftet mine telte ud med både kortere og mere kropsnært tøj, har jeg været igennem en fase, hvor jeg overvejede, om jeg også skulle skifte til jeans med en anden pasform.
Men jeg er endt med at holde fast i mine skinny jeans simpelthen fordi, de giver mig følelsen af, at jeg har længere ben, end det i virkeligheden er tilfældet. Men selvom det bare er en følelse og ikke et faktum, gør det godt for min selvopfattelse, hvilket i sidste ende betyder, at jeg går ud i verden med en lidt rankere ryg og et smil på læben, når jeg er iført mine skinny jeans.

En meget brugbar buks
For mig er skinny jeans også en meget brugbar buks, fordi den er så nem at style på mange forskellige måder. Jeg vil aldrig gå til fest i et par tilfældige hverdagsbukser. Men tilsat en top med pailetter eller en transparent skjorte, giver de skinny jeans mig en perfekt følelse af rock’n’roll, der er perfekt til en dansefest eller en aften på ølbar.
Som du kan se på billedet, kan skinny jeans også sagtens styles på en mere klassisk måde. Dette outfit vil jeg ikke betænke mig et øjeblik på at iklæde mig til et kundemøde.

Jeans model Sanna, extra slim fit, op til størrelse 54, 699,95 kr., Zizzi

HØEG VÆLGER JEANS MED LIDT VIDDE
Jeans model Nille, slim fit, op til størrelse 56, 499,95 kr. + fragt, Zizzi

For et par år siden gik jeg ind i Zizzi, fordi jeg tænkte, at jeg da også måtte se at hoppe med på skinny jeans-bølgen. Jeg nåede knap at få bukserne lukket i taljen, får jeg angstfyldt skreg til ekspedienten, at hun skulle trække bukserne af mig, da min ben var ved at visne. Så har vi vist fået fastslået mit forhold til jeans med smalle ben. Det er ikke mig.
Dermed ikke sagt, at mine jeans ikke skal sidde til – som de lækre, mørkeblå jeans på billedet her gør. De skal vise min bagdel og min hofter frem, men fra knæene og ned, skal de gå lige ned med lidt vidde. Det er nemlig med til at balancere min store barm, så mit tøj giver mig en harmonisk figur.
Det er forskelligt, hvad snittet hedder hos de forskellige mærker, så prøv dig frem. Bootcut er en smule bredere end dem, jeg har på herover, men har samme effekt – de fremhæver feminine former. Så længe de sidder til foroven, altså.
For det er vigtigt, at du er opmærksom på at styre uden om de jeans, der har vide ben hele vejen op – såkaldte boyfriend-jeans eller wide leg. Det eneste de gør ved dig, at forme din underkrop til en bred, maskulin firkant. Som jo gemmer din krop væk, i stedet for at fremhæve de fine kurver.

Jeans på den feminine måde
Jeg er ikke en udpræget jeanspige. Måske fordi jeg tidligere har haft svært ved at tro på, at jeg kunne være feminin, fordi jeg er tyk. Men efter jeg har fået troen på, at jeg er superfeminin, har jeg haft svært ved at finde jeans. Simpelthen fordi jeg synes, de ofte giver mig et lidt maskulint udseende. Men jeans med vidde i benene er blevet min redning. Og så det, at jeg styler dem feminint – som her, med ballerinaer, en lidt pyntet top og en supertaljeret blazer. Det er et look, jeg både kan have på, når jeg er ude hos kunder, men også ud til en middag.
For at få det virkelige feminine look, så er det godt med lidt stretch i jeansstoffet – det får bukserne til at sidde så godt omkring maven og lårene, og så skal de altså have en høj talje, der holder maven inde. Denne model sidder helt perfekt på mig, og jeg føler virkelig, at der er ‘styr på formerne’, uden at det ligner ‘mor-jeans’. Hurra!

Jeans model Nille, slim fit, op til størrelse 56, 499,95 kr. + fragt, Zizzi

De viste jeans er en del af Zizzis nye jeanskoncept NOOS, der står for Never Out Of Stock. Det betyder kort og godt, at NOOS-jeans altid kan skaffes med kort varsel i butikkerne. NOOS-kollektionen består af modellerne Nille med høj talje og Sanna med medium/lav talje. De findes med pasform regular, slim og extra slim i farverne black, dark blue, black coated og blue denim.

Dette indlæg er sponsoreret af Zizzi

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.