Jeansguide: Find dine perfekte jeans

jeansguide

Flere læsere har efterspurgt en jeansguide. Jeg har tænkt meget og længe over, hvordan jeg bedst kunne formidle en sådan guide.

For jeg tror, at valget af jeans er en meget personlig sag. Det er det i hvert fald for mig, hvilket skal forstås på den måde, at lige præcis når det kommer til jeans, klæder jeg mig mere efter en følelse, end hvad jeg godt ved fremhæver min figur på bedste vis.

Her får du en række helt konkrete fakta om, hvordan jeans kan fremhæve og camouflere dine former, som du kan have med i baghovedet, næste gang du skal købe nye jeans.

Pasform
I vores guide til kropstyper, kan du blive klogere på, hvilken type bukser, der passer bedst til dine former:
Guide: Find din kropstype

Jeg er timeglas og kan i guiden læse, at skinny jeans ikke er det bedste til min kropstype, da det vil få min ” kurvede krop til at ligne noget, der balancerer på to tynde pinde og dermed skabe ubalance i den samlede fremtoning”.

Jeg går stort set altid i skinny jeans. Det er det der med en følelse, som jeg ikke rigtigt kan forklare. Men de skinny jeans giver mig en følelse af rock’n’roll og mindre fin dame, som jeg godt kan lide.

pasform

Skinny, op til størrelse 60, 310 kr. + fragt, Evans

Bootcut, op til størrelse 50, ca. 510 kr. + fragt, Boden

Farve
Når det kommer til jeans gælder det også, at lyse farver tiltrækker opmærksomhed og mørke farver camflere. Det vil sige, at hvis du vil fremhæve din overkrop skal du vælge lyse overdele og mørke jeans og omvendt, hvis det er din underkrop, du vil fremhæve.

Jeg har både lyse og mørke jeans, som jeg hiver ud af skabet med afsæt i, at jeg synes de mørke jeans giver et mere klassisk look, mens de lyse er mere afslappede.

farve

Lys, op til størrelse 54, 539,96 kr. Bon’a Parte

Mørk, op til størrelse 54, 299,95 kr., Junarose

Skab illusionen af smallere ben
Jeans med diagonale syninger får dine ben til at se smallere ud, da syningerne trækker blikket mod midten af dine lår og samtidig op og ned. Den samme effekt kan du skabe med jeans, der er vasket, så de er lysere på lårene. Det virker, fordi de lysere felter kommer til at definere bredden på dine ben, når de er rammet ind af en mørkere farve.

smalle ben

Syninger, op til størrelse 54, 459,95 kr. Junarose

Lyse felter, op til størrelse 56, 699,95 kr. Zizzi

Højden på taljen
Her handler det kort og godt om, hvad du føler dig bedst tilpas i. Jeg sværger personligt til høj talje, da den høje talje er med til at holde maven og på den måde får karakter af en form for shapewear og samtidig er med til at markere min talje. Den høje talje fremhæver din talje, mens jeans med lavere talje flytter fokus mere mod bagdel og hofter.

talje

Almindelig talje, op til størrelse 56, 379,99, ASOS Curve

Høj talje, op til størrelse 56, 319, 99 kr., ASOS Curve

Snyd dig til længere ben
Det kan du gøre ved at vælge et par mørke jeans og sætte dem sammen med fodtøj i en lignende mørk nuance. Det skaber illusionen af, at dine ben og fødder går ud i et, hvilket for dine ben til at se længere ud. Du kan også vælge et par jeans i en lysere farve, der har forvaskede felter på både lår og skinneben.

Baglommer
Lommer på bagen er som udgangspunkt godt, da de bryder den store flade og dermed får din mås til at syne mindre. Hvis baglommerne skal arbejde bedst muligt for din mås, skal du have øje på, at det sidder lavet. Sidder de højt op mod liningen, får de din mås til at se både længere og større ud.

Shopping – gode til plus size-jeans

Zizzi

Junarose

Bon’a Parte – har desværre ikke en selvstændig jeanskategori

Evans – er så populære, at der ofte er udsolgt

Boden

ASOS Curve

… og du er hjertelig velkommen til at dele dine jeansfavoritter i kommentarfeltet under artiklen.

ER DU I TVIVL OM DE UDENLANDSKE STØRRELER? Så tjek vores størrelsesguide

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.