Jo, din krop er også klar til badetøj

plus size badetoej

Skal du også lufte din krop i badetøj på stranden eller ved poolen i år?

Hvis du tøver eller kort og godt svarer nej! på det spørgsmål med afsæt i, at du ikke vil vise din krop letpåklædt i selskab med andre mennesker, fordi den ikke lever op til det, nogen har besluttet er idealet for en kvindekrop, så overvej lige en gang til, om det ikke skal være i år, du gør lige præcis, det du har lyst til.

Jeg skal på ingen måde være hellig. Jeg har selv holdt mig langt væk fra strand og pool i en meget, meget lang årrække ene og alene fordi, jeg skammede mig over min tykke krop. Men sidste sommer besluttede jeg mig for at det skulle være slut og købte min første bikini i 15 år.

Det blev efter min sommerferie til klummen: Sommeren hvor jeg valgte at holde op med at være tyk

Her skrev jeg blandt andet:

”Det starter med dette billede.

poolpix-450x450

Som udgangspunkt bare et billede af en dame uden makeup i bikini i en pool på et krydstogtskib.

Men det er første gang, jeg har min nye bikini på i fuld offentlighed. Den første bikini jeg har købt i 15 år. Det var også første gang jeg var i poolen på et krydstogtskib. Sidst jeg var cruise for tre år siden, nærmede mig jeg mig ikke poolen. Lysten manglede ikke, men jeg ikke kunne få mig selv til at tage den badedragt på, som jeg faktisk havde med.

Forløsende tårer
Hele vejen tilbage til kahytten fra poolen græd jeg. Tårer der var en blanding af glæde og forløsning. Glæde over at have fuldt min lyst og var hoppet i poolen. Forløsning over at jeg i det øjeblik holdt op med at være tyk og kort og godt bare var et menneske.

Derfor vil dette billede altid betyde noget særligt for mig. Det er for mig beviset på, at jeg selv kunne ændre noget helt fundamentalt i min måde at opfatte mig selv på. I dette tilfælde handlede det kort og godt om at tage en bikini på og hoppe i en pool.”

Det tager kun 30 sekunder at blive bikiniklar …
… hvilket svarer nogenlunde til den tid, det tager, at tage en bikini på.

Og det er ganske vist, selvom alverdens dameblade i øjeblikket har højsæsonen for artikler, der guider dig til, hvordan du kan bruge meget tid og mange penge på at blive klar til at tage dit badetøj på.

Du kan vælge at lade dig begrænse af, at din krop ikke lever op til et fjollet, idealiseret billede af, at en kvindekrop kun kan se ud på en bestemt måde for at være klar til at blive luftet i strandtøj.

Du kan også vælge at kigge i nye retninger og blive bekræftet i, at kvindekroppe kommer i væld af former og størrelser, og at ingen krop er hverken mere eller mindre rigtig end en anden.

Jeg indrømmer gerne, at jeg et kort sekund tøvede i prøverummet, da jeg sidste år prøvede bikinier. For i spejlet var der godt nok en ubarmhjertigt udsigt til både mave ét og to, tykke lår med appelsinhud og blafrende bingovinger på overarmene. Billederne af såkaldte perfekte bikinikroppe trængte sig på og gjorde deres for at kvæle min lyst til at købe min første bikini i 15 år. Men med afsæt i min lyst til at købe en bikini fandt jeg i mit indre frem til billeder fra de artikler, jeg tidligere på året havde skrevet om badetøj til plus size-damer, og dem valgte jeg at holde fast i.

tess holliday

Den amerikanske model Tess Holliday – Tess Holliday på Instagram: @tessholliday

gaby fresh

Den amerikanske blogger Gaby Fresh, der de seneste år har designet badetøj for amerikanske Swimsuits for all
(Billet er fra hendes 2015 kollektion, som var med til at inspirere mig til at købe bikini)

For lige der hvor jeg tøvede og kom i tvivl, gjorde det for mig en forskel at have andre tykke damer i bikini at relatere mig til. Det kan man vælge at kalde rollemodeller. For mig handler det kort og godt om at have damer på min egen størrelse at spejle mig i.

Derfor er jeg glad for Instagram. Her kan du selv gå på opdagelse, hvis du mangler inspiration til at booste dit mod i forhold til at købe badetøj og tage det på.

@galleryxxl

Yes for Dubai ❤️

Et billede slået op af I am Olia (@galleryxxl) den


Og her er den bikini, jeg købte sidste år – @curvesaheaddk

/a>

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.