Fremhæv dine fortrin:
Kend din krop og undgå fejlkøb

En ny sæson er på vej, og butikker og webshops er fyldt med tøj, der bare venter på at blive købt.
De mange fristelser kan få Dankortet til at side løst, men hurtige køb uden nærmere overvejelser kan ende med at blive fejlkøb i stedet for tøj, der gør en forskel i din garderobe og gør dig glad.

Her får du de bedste tips til, hvordan du bevidst kan gå efter at købe tøj, der fremhæver dine fortrin i stedet for at fortage tilfældige impulskøb, der havner bagerst i skabet.

Kend din kropstype
Du har sikkert også tøj i dit skab som du bruger igen og igen, fordi det bare sidder perfekt og får dig til at stråle og ranke ryggen, når du tager det på.
Er du bevidst om, hvorfor dit yndlingstøj, har den effekt på dig? Den kan meget vel skyldes, at dit favorittøj, er lige præcis det tøj, der skaber harmoni i din samlede fremtoning, fordi det passer til din kropstype, og hvor ikke være bevidst om det, når du køber nyt tøj?

Hvis du ikke allerede kender din kropstype så læs med her, hvor du får en gennemgang af kropstyper og hvilket tøj, der passer til disse:

Guide: Find din kropstype

kropstyper

Lyst vs mørkt
Lyse farver fremhæver. Mørke farver camouflerer.
Den viden kan du bruge til at fremhæve det, du bedste kan lide ved din krop og nedtone det, du er mindre glad for. Er du glad for din barm, er lyse farver perfekt til dine overdele. Er du ikke så glad for din mås, kan du bevidst gå efter underdele i mørke farver.

Og lad mig i denne forbindelse benytte lejligheden til endnu en gang at aflive myten om, at tykke kvinder skal holde sig langt væk fra stærke farver. Selvfølgelig skal vi ikke det. Den regel må være opfundet af en person, der tror, at vi helst vil gå i et med omgivelserne, fordi vi er tykke. Lad mig dog tilføje, at stærke farver tiltrækker opmærksomhed i endnu højere grad end de lyse.

moerk lys

Print vs ensfarvet
Print fremhæver. Ensfarvet camouflerer.
Det kan du bruge helt bevidst på samme måde som de lyse og mørke farver.
Her kan du også have med i baghovedet, at et stort print larmer mere end et lille – for eksempel tiltrækker store prikker mere opmærksomhed end små.

moenster ensfarvet

Halsudskæringer
Selvom vi er på vej mod koldere tider, er V-udskæringen stadig den halsudskæring, der gør underværker for den tykke krop.
V-udskæring ”åbner” den øverste del af din krop, hvilket får dig til at se mindre firkantet ud. Derfor er v-halsen især god til damer med stor barm. V-udskæring får din hals til at se længere ud, hvilket er med til at give din krop et langt lodret forløb, der også er med til at skabe illusionen om, at du ser højere ud, end du i virkeligheden er. Her skal du være opmærksom på, at en rullekrave har den stik modsatte effekt, og det har det store tørklæde også.

vhals

Læs også: Sådan undgår du, at tørklædet får dig til at se tykkere ud

Det store overblik – hvad er det egentligt du mangler?
Selvom du har styr på ovenstående kan der nemt snige sig fejlagtige impulskøb med i din shopping. Vil du prøve at undgå disse køb, der ofte ender på listen over fejlkøb, der det en rigtigt og idé at starte med at få et overblik over, hvad du egentligt mangler i din garderobe. Er det overdele, som du kan sætte til din samling af nederdele og bukser? Eller er det i virkeligheden de perfekte jeans eller den helt rette nederdel, der skal hjem i skabet, så du har noget nyt at sætte til dine mange overdele?
Ved at have overblik over, hvad du mangler, kan du nøjes med at købe få dele i sæsonens trend, der giver nyt liv til alt det, du allerede har i skabet.

LÆS OGSÅ
Tre tidsløse basiskøb du kan mikse med sæsonens trends

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.