Kimono-battle: Åben eller lukket?

kimono firkant

Når Høeg og Momme går til fest i kimono, gør de det på hver deres måde. Høeg lader sin stå åben, så den sender hendes tanker i retning af en aften i 20’ernes Shanghai. Momme lukker den, så hendes barm strutter – der er jo dømt fest. Er du til det ene eller andet – eller måske både og …

Kimono, op til størrelse 52, 199 kr., VRS Jackie hos Bilka – i forretningerne nu.

MOMME: Luk kimonoen med et bælte
Kimonoen har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Det er nemlig et af de stykker tøj, jeg tager frem, når en tøjkrise lurer for ud for en fest. For der er ikke så meget pjat med en kimono. Den på en gang både simpel og samtidig meget elegant. Dette er min første ensfarvede kimono. Jeg var derfor lidt betænkelig, da jeg så den – ville den blive for trist og kedelig? Nej. For selvom den er enkel, er den faktisk meget effektfuld. Der er et stort oplæg på ærmerne, der får dem til at falde tungt og smukt. Og kanten i udskæringen giver en fin lille illusion af krave, der sidder smukt, om halsen.

Overdelen der fremhæver formerne
Til fest vil jeg bruge den lukket, da kimonoen på den måde fremhæver mine former og især min barm, der gerne må strutte, når der nu er fest i gaden.
Bæltet ikke bare fremhæver min talje og min barm. Det giver også kimonoen en fin V-udskæring, der får mig til at syne højere, hvilket man ikke skal kimse af, når man kun er 163 cm høj. Her har jeg et bredt bælte på, men der er ikke mere stof i kimonoen, end at du sagtens kan bruge den med et smalt bælte i stedet. Ved at lukke kimonoen kommer der også mere fokus på de smukke ærmer -synes jeg.

Klassisk og elegant
Her har jeg valgt at sætte kimonoen sammen med et par helt klassiske sorte, brede bukser. Det er et par bukser, som jeg ofte synes kommer til at se lidt kedelige og konede ud, men med kimonoen kommer sættet samlet set til at se underspillet og elegant ud.
Faren ved dette sæt er, at det måske ser lidt pyjamasagtigt ud. Derfor kan du vælge at bryde de enkle linjer med store smykker og en kulørt taske.

HØEG: Lad kimonoen stå åben
Jeg har altid elsket kimonoen. Det er dens firkantede ærmer og tydelige orientalske DNA, der har vundet mit hjerte – på en eller anden måde signalerer faconen kreativitet og originalitet. Synes jeg, altså. I det øjeblik jeg så denne nye model fra VRS Jackie fra Bilka, var jeg solgt. Stoffet er helt mat og falder tungt – og det er præcis det, der gør en kimono smukkest. Ærmerne skærer det rette sted; ikke så korte, at de ser kortærmede ud, og ikke så lange, at man kommer i tvivl om, hvilket stykke tøj, der er tale om. En meget stor og positiv overraskelse for en som mig, der ofte falder for mere eksklusive mærker.

En særegen facon
Til fest vil jeg bruge den åben, da det giver den mulighed for rigtig at flagre – især på dansegulvet. Jeg synes, det er den måde, man bedst ser den helt særegne kimonofacon på. Udfordringen med den åbne kimono er selvfølgelig nem at få øje på – du og din figur risikerer at drukne i stof og ærmer. Min løsning er derfor at kombinere den åbne kimono med en tætsiddende nederdel – og at stoppe toppen ned i nederdelen. Prøv at forestille dig, at toppen havde siddet uden på nederdelen, eller at jeg havde haft en A-formet nederdel på… Jeg havde lignet et vaskeægte villatelt i fruefacon!

Shanghai i 1920’erne
Mit festsæt her består af et pencil skirt i silke og uld i navyblå, sort og glimmer, en enkel hvid top, blanke stiletter og et par glimtende øreringe. Med kimonoen over og et par mørkerøde læber har jeg skabt et look, der minder mig om 1920’ernes Shanghai – eller sådan som jeg forestiller mig, det var. Jeg kunne sagtens forestille mig at supplere med en kraftig, svungen eyeliner og en clutch i orientalsk mønstret silke – i dybe juvelnuancer, der understreger det eksotiske aspekt i mit outfit.

Kimono, op til størrelse 52, 199 kr., VRS Jackie hos Bilka – i forretningerne nu

Dette indlæg er sponsoreret af Dansk Supermarked

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.