Kropstyper: Guide til æblet

kropstype æble

Når du kender din kropstype, kan du gennem din påklædning arbejde målrettet med at skabe balance mellem kroppens proportioner. Æblet er den kropstype, der ofte prøver at gemme sig i tøj, der skjuler det hele i stedet for at fremhæve det bedste. Her får du inspiration til at fremhæve i stedet for at skjule.

kropstype æble

Æblets kendetegn
Hofter og skuldre har samme størrelse
Mave er større end barm
Barmen er typisk mindre end maven

Æblets udfordringer
Æbleformede kvinder har ofte en tendens til at prøve at gemme deres runde krop i tøj, der skjuler det hele. Lad vær. Det får dig bare til at se endnu større ud.

Det skal æblet arbejde med
Du skal arbejde med at fremhæve i stedet for at skjule.

Overdele – gå efter
Du skal gå efter overdele, der tiltrækker opmærksomhed til den øverste del af din overkrop. Det kan du gøre ved at vise hud, undskyld udtrykket. Ved at bruge dybe runde udskæringer flytter du opmærksomheden væk fra din mave.

En jakke med et lille split foran giver kant til dine runde former og bryder den store flade på maven. Din jakke kan med fordel knappes under barmen, hvor du er smallest og ikke på maven, hvor du er bredest.

Brug store halskæder, der trækker opmærksomhed til det øverste af din krop og væk fra din mave.

Overdele  undgå
Ærmer der slutter ud for din barm. De vil få dig til at se mere rund ud.
Undgå også overdele, der slutter hvor dine hofter er bredest. Det får dine lår til at se større ud.
Du skal undgå overdele med detaljer omkring barmen og maven. Detaljer ved barmen får din overkrop til at flyde ud. Detaljer omkring maven får den til at syne større.

Overdele  generelt
Selvom du gerne vil skjule din mave, skal du tænke på, at du kommer til at se mindre ud, hvis du fremhæver i stedet for at skjule. Derfor er overdele med et lille indsnit rigtigt gode. Du kommer også til at se syne mindre, hvis du lader dine overdele slutte på den øverste del af hoften i stedet for at prøve at skjule din mås og dine lår ved at lade overdelen gå ned til midt på låret.

kropstype æble

Bukser – gå efter
Gå efter bukser med lige ben, da de skaber balance i din fremtoning. Bukser med bootcut kan også være lykken for dig, hvis dine skuldre er en anelse bredere end dine hofter. Det lille svaj på bukserne vil skabe balance mellem det øverste og nederste af din krop.

Bukser – undgå
Gå langt uden om bukser med lommer på siderne, de vil få dine hofter og lår til at se mere brede ud. Kigger du efter bukser med bindebånd i taljen, skal du undgå bukser med for meget stof, der bliver rynket rundt om din mave, da det ekstra stof vil få din mave til at se større ud.

Nederdele – gå efter
Gå efter nederdele, der gå lige op og ned, så du undgår en nederdele, der giver dig ekstra volumen på hofterne.

Nederdele – undgå
Undgå nederdele med læg foran, der får din mave til at se større ud. Nederdele i a-facon får den underste del af din krop til at se større ud.

Nederdele generelt
Vær meget opmærksom på længden. Du får opmærksomhed, der hvor nederdelen slutter på dit ben. Derfor skal du være opmærksom på, at den ikke slutter på det sted, hvor dine lår er bredest.

Kjoler
Drop kjoler uden facon. Ja, de skjuler din runde mave, men en kjole med brede skuldre, der går lige ned eller ud i et stort a, får dig også til at syne større. Gå efter kjoler med ærmer, der er syet på, der hvor din skulder starter, så de følger din krops form og med et lille indsnit under barmen, så du markerer din overkrop.

Fordele for æblet
Æbler har som regel tynde ben, som du med fordel kan vise frem i skønne kjoler og nederdele. Du kan også med fordel bruge store halskæder, uden at de løber med al opmærksomheden.

Læs også:
Guide: Find din kropstype
Kropstyper: Guide til pæren
Kropstyper: Guide til isvaflen
Kropstyper: Guide til timeglasset
Kropstyper: Guide til stolpen

Illustrationer: Bettina Momme Lohman

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.