Kropstyper: Guide til pæren

Kropstype pære
Når du kender din kropstype, kan du gennem din påklædning arbejde målrettet med at skabe balance mellem kroppens proportioner. Her får du guiden til, hvordan du med en pæreformet krop kan udligne forskellen mellem pærens smalle skuldre, og pærens runde hofter.

Kropstype pære

Pærens kendetegn
Hofterne er bredere end skuldrene
Defineret talje
Lille barm

Pærens udfordringer
Dine udfordringer er, at udligne forskellen mellem de smalle skuldre og de runde hofter og samtidig markere taljen, mens du undgår at dine hofter løber med al opmærksomheden.

Det skal pæren arbejde med
Du skal skabe volumen på overkroppen med overdele og jakker, der får dine skuldre til at se mere brede ud. Samtidig skal du bruge underdele, der udligner hofternes form i forhold til resten af kroppen.

Overdele – gå efter
Dine overdele skal hjælpe dig med at få dine skuldre til at se mere brede ud. Du skal med andre ord have volumen på din overkrop. Det får du ved som udgangspunkt at bruge overdele i et fast materiale, der holder formen og dermed skaber volumen på din overkrop.

Du kan med fordel bruge skulderpudder. Her skal du dog være opmærksom på, at de ikke skal være større, end at de diskret former din overkrop. Du kan købe løse skulderpudder, som du hæfter løst fast i din overdel.

For at tiltrække opmærksomhed mod den øverste del af din krop, kan du med fordel bruge overdele i stærke farver eller med mønster. Du kan også bruge store halskæder, der får området omkring din hals til at se ud af mere.

Dekorationer på tøjets skuldre vil også få dine skuldre til at se mere brede ud.

Overdele undgå
Overdele i løse materialer, som for eksempel tyndt bomuld, gør ingen forskel for din kropsform. Overdele i tyndt stof vil bare hænge på dine skuldre uden at få dem til at se mere brede ud.
Undgå toppe i aform – de vil blot understrege dine smalle skuldre og fremhæve dine runder hofter.

Overdele  generelt
I forhold til dine overdele, skal du være meget opmærksom på, hvor de slutter på dine hofter. Der, hvor overdelen slutter, vil folk automatisk kigge. Derfor skal din overdel slutte enten over eller under det sted, hvor dine hofter er bredest.

Kropstype pære

Bukser – gå efter
Gå efter bukser med høj talje. De når hele vejen op over dine runde hofter og mås og lægger sig til kroppen, så de ikke gaber.
Bukser med lige ben er din bedste ven, da de brede ben får dine hofter til at se mere smalle ud, fordi de skaber illusionen af, at det underste af dine ben er lige så bredde som dine hofter.

Bukser – undgå
Bukser med lav talje, da de vil gabe bag på, da de ikke når hele vejen op over dine runde hofter og mås.
Skinny jeans vil få dine hofter til at se endnu bredere ud, da de ikke udligner hoftens brede med resten af benet.
Armybukser er som udgangspunkt gode til din kropsform, da de går lige op og ned i benene. Men her skal du undgå bukser med store lommer på siden, da de vil få dine hofter til at se mere brede ud.

Nederdele – gå efter
Nederdele er dit bedste våben til at kamuflere dine runde hofter. Sammen med den rette overdel er en nederdel i a-form din bedste ven, da den både markerer din talje og kamuflerer dine hofter.

Nederdele – undgå
Pencilskirts. De vil blot fremhæve dine runde hofter, fordi de er tætsiddende og går ind for neden.

Nederdele  generelt
Vær meget opmærksom på længden. Du får opmærksomhed, der hvor nederdelen slutter på dit ben. Derfor skal du være opmærksom på, at de ikke slutter på det sted, hvor dine lår er bredest.

Kjoler
Her skal du kombinere det bedste fra overdelen med det bedste fra nederdelen. Du skal gå efter en kjole, der får dine skuldre til at se ud af mere, samtidig med at det nederste af din kjole skal have vidde, så den kamuflerer dine hofter. Her kan du også gå efter en kjole med markeret talje, da det vil være med til at understrege det smalleste sted på din krop.

Fordele for pæren

På grund af de smalle skudre kan pæren faktisk bære nogle af de ting, der ellers ikke gør noget godt for tykke kvinder. For eksempel cap sleeves – helt korte ærmer, der får overkroppen til at se mere bred ud og høj bådudskæring, der også får overkroppen til at se mere bred ud.

Læs også:
Guide: Find din kropstype
Kropstyper: Guide til isvaflen
Kropstyper: Guide til timeglasset
Kropstyper: Guide til stolpen
Kropstyper: Guide til æblet

Illustrationer: Bettina Momme Lohman

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.