Kropstyper: Guide til timeglassest

Kropstype timeglasset

Når du kender din kropstype, kan du gennem din påklædning arbejde målrettet med at skabe balance mellem kroppens proportioner. Her får du guiden til, hvordan du med en timeglasformet krop kan arbejde med at fremhæve din feminine talje.

Kropstype timeglasset

Timeglassets kendetegn
Hofter og skuldre har samme bredde
Defineret talje
Stor barm

Timeglassets udfordringer
Selvom du fra naturens hånd har feminine former, kan du alligevel komme til at se meget maskinlin ud, da din krop nemt kommer ti at se firkantet ud, hvis du ikke fremhæver din talje.

Det skal timeglasset arbejde med
Du skal frem for alt have fokus på, at dine feminie former ikke forsvinder i tøj uden indsnit, der får dine fine former til at drukne og dig til at fremstå stor, tung og firkantet. Du skal arbejde med at vise dine tajle, da understrege dine naturlige former.

Overdele – gå efter
Firgursyede toppe, der fremhæver din talje. Du kan med fordel bruge både dybe og brede halsudskræinger.
Husk en god bh, der virkelig støtter og hæver din barm. Det hjælper med at fremhæve din talje yderligere.

Overdele  undgå
Undgå overdele der bare går lige op og ned. Det skuljer din talje, og får dig til at se firkantet og maskulin ud.
Du skal også være opmærksom på at gå uden om overdele, der har mange detaljer, som foreksempel flæser, hen over barmen, så du ikke kommer til at virke større, end du i virkeligheden er. Undgå også overdele med høj hals, der skjuler din kavlergang. De vil også få dig til at se mere firkantet ud.

Overdele generelt
Du skal være opmærksom på, at du undgår, at din barm kommer til at se for voldsom ud. Derfor skal du undgå ærmer, der sluttet på armen ud for din barm samt overdele med detaljer, som for eksempel flæser hen over barmen.

Kropstype timeglasset

Bukser – gå efter
Gå efter bukser med høj talje. Der når hele vejen op over dine runder og hofter og mås og lægger sig til kroppen, så de ikke gaber. Busker med lige ben eller bootcut er rigtig gode til timeglasset, fordi de skaber illusionen af, at det underste af dine ben er lige så bredde som dine hofter og dermed skaber balance i din fremtoning.

Bukser – undgå
Bukser med lav talje, da de vil gabe bag på, da de ikke når hele vejen op over dine runde hofter og mås.
Skinny jeans er heller ikke de bedste til timeglasset, da det vil få din kurvede krop til at ligne noget, der balancerer på to tynde pinde og dermed skabe ubalance i den samlede fremtoning.

Nederdele – gå efter
Timeglasset er den kropsform, der kan bære pencil skirt, fordi din talje og barm giver kroppen former, der balancerer med en nederdel, der går ind ved knæene. Nederdele i a-form er også rigtigt gode til dig, hvis du sætter dem sammen med en stram overdel.

Nederdele – undgå
Da du får det bedste ud af din kropsform ved at understrege dine former, skal du undgå nederdele, der går lige op og ned. De vil få den nederste del af din krop til at ligne en kasse.

Nederdele  generelt
Vær meget opmærksom på længden. Formerne på din overkrop hænger bedst sammen med resten af din krop, hvis din nederdel slutter lige under knæet.

Kjoler
Tænk Marilyn Monroe, tænk pinups fra 50’erne. Kjoler med stram top, indsnit i taljen og vidde i skørtet er den perfekte kjole til at understrege dine sexede former.

Fordele for timeglasset
Timeglasset er fra naturens hånd udstyret med den veldefinerede talje, som alle andre kvinder sukker efter at have.

Læs også:
Find din kropstype
Kropstyper: Guide til pæren
Kropstyper: Guide til isvaflen
Kropstyper: Guide til stolpen
Kropstyper: Guide til æblet

Illustrationer: Bettina Momme Lohman

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.