Modeuge: Carmakoma får dig til at glemme alt om plus

Carmakoma
Glem et øjeblik smag og behag, og hvad dit tøjbudget kan holde til. For uanset hvad er der på det overordnede plan kun et ord der beskriver Carmakomas kommende efterår/vinterkollektion med titlen Black widow White lies og det er begejstring.

Begejstring fordi det er en af de sjældne gange hvor tøj til plus-damer hæver sig over plusset og kort og godt bliver tøj. Tøj, som kunne hænge i en hver forretning, der ikke nødvendigvis henvender sig til segmentet, der har brug for et plus foran deres tøjstørrelse.

Carmakoma

Det blev jeg bekræftet i, da jeg gik hjem fra Carmakomas show i selskab med min mor, der er en petit størrelse 36. Hun berettede begejstret om alle de styles hun havde forelsket sig i – især den stribede grå jakke, glædede hun sig til at købe. Jeg pippede, at det desværre ikke kunne lade sig gøre, da Carmakomas størrelser starter ved størrelse 42. Det valgte min mor at se stort på og insistere på, at hun sagtens kan passe en sådan størrelse. Det er første gang, jeg har oplevet at kvinder, der bruger en konventionel størrelse i tøj, i sådan en grad har forelsket sig i mit plustøj.

Klassiske linjer giver mulighed for mangfoldig styling
Jeg så kollektionen første gang dagen før showet i Carmakomas showroom. Jeg bed især mærke i de rene og klassiske linjer, der taler direkte til min mere konservative side. Tanken om, at kollektionen måske ville blive en kende for kedelig i det lange løb blev afkræftet, da jeg dagen efter så tøjet på levende mennesker til showet. For netop på grund af de rene linjer og de enkle mønstre og snit, er tøjet nemt at style efter smag og behag. Derfor så kollektionen på catwalken meget mere rå ud, end den havde gjort dagen før på bøjlerne i showroomet. Og derfor åbner kollektionen op for at favne bredt uden at fedte for laveste fællesnævner.

Carmakoma

Workwear og fine pasformer
Det er for mig en meget mere voksen kollektion end tidligere set fra Carmakoma. Kollektionen byder på også på jakker og blazere, der pludselig gør det nemt at finde lækkert workwear i store størrelser uden at det bliver model kone. Og det glæder mig at se en kollektion, der først og fremmet fremhæver formerne i stedet for at skjule hele kroppen. Især kjolerne falder flot uden at stramme unødigt omkring maven. Samtidig noterer jeg mig også med glæde, at det med mine øjne ser ud til, at mange af kjolerne og nederdelene lige har fået et par centimeter ekstra længde, så de når ned over det kritiske bredeste punkt på låret og dermed får benene til at se længere ud.

Carmakoma

Bliver det hele lidt for trist og kedeligt det enkle og den dunkle farvepalet? Måske, men det er netop her kollektionen giver dig mulighed for at lade din personlighed skinne igennem, fordi de forskellige styles er taknemmelig at matche med tilbehør og sko, der kan give det enkle lige præcis dit personlige udtryk.

Carmakoma

Carmakoma

Her kan du se Carmakomas aktuelle forår/sommer-kollektion
De første af de nye foårs-styles er ankommet i Carmakomas webshop

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.