Når shopping bliver
mere projekt end fornøjelse

gul crop

Tilbage i februar lavede jeg mit moodboard som inspiration til, hvad jeg ville købe af tøj til den nye sæson. Hensigten med moodboardet var, at udvælge de tenderser jeg ville gå efter samt give mig et overblik over, hvad der kunne supplere og give nyt liv til det tøj, jeg allerede har i skabet.

Her har du mit moodboard:

moodboard 200 pixel

Status på min sommershopping
Shopping burde være sjov. Men lige nu synes jeg, det er mere trælst end fornøjeligt at købe sommertøj. Jeg ved godt, at jeg ikke har gjort det nemmere for mig selv med mit moodborad. Men på den anden side, har jeg egentligt ikke gjort andet, end hvad min mor gør, når hun shopper: Hun beslutter sig for, hvad hun vil have, og så går hun fra butik til butik og prøver tøj, ind til hun finder det, der er helt perfekt.

En væsentlig forskel på min mor og jeg er, at hun er størrelse 36, og jeg er størrelse 48/50. Derfor er min sommershopping blevet endnu en påmindelse om, at jeg som plus-size ikke kan vælge og vrage, når jeg skal købe tøj.

Lige nu føles min shopping som alt andet end fornøjelse. Det minder mere om et håbløst projekt, som jeg forsøger at gennemføre med sammenbidte tænder i trods.

Men optimist som jeg er, vil jeg alligevel prøve at holde fast i det, jeg skrev, da jeg postede mit moodboard tilbage i februar – for der er stadig nogle sommermåneder at løbe på:

“Men i år har jeg besluttet mig for, at jeg ikke gider tage udgangspunkt i suk og støn og sure opstød over udvalget af plus-tøj, der desværre stadig et langt stykke hen af vejen, lever deres eget liv uden at afspejle tendenserne, som de konventionelle mærker sender i butikkerne.

For hvis jeg nu kaster mig over indkøbene til den nye sæson med et åbent sind, kan det være jeg bliver positiv overrasket.”

Her kan du se, hvad jeg på trods af alt har fundet med afsæt i mit moodboard.

Pink og gul
Farverne er landet i klædeskabet i form af to t-shirts.

Den gule t-shirt fra Mads Nørgaard er på udsalg til 210 kr. men kun tilbage i størrelse L – den kan du finde her.
Jeg er størrelse 48/50 og købte min i størrelse XL.

Du kan finde en alternativ gul t-shirt hos ASOS her.

Den pink t-shirt var aldrig i H&Ms webshop. Jeg købte den tilbage i marts, skal du nok være mere end heldig for at finde den i din lokale H&M.

Jeg vil fortsat holde øje med kjoler i disse to farver … og har lige set denne gule sag hos ASOS, som dog for mit vedkommende falder på at være for kort. Men en sjov sommerkjole, det er det bestemt.

Striber
Jeg er superfan af striber. Dem har jeg mange af, men de er med på moodboardet alligevel, da det er mit håb, at jeg i år kan finde alternative striber til de klassiske sømandstriber. Ønsket er at finde overdele, der kombinerer røde og blå striber. Det har jeg endnu ikke haft held til.

Mit stribede køb har hverken røde striber eller er en overdel. Men da blød buks også er noteret som et ønskekøb, faldt jeg for disse på udsalg hos Ellos:

mine stribede bukser

De er stadig på bud, men kun i størrelse 42/44 og 46/48 – du finder bukserne her.
Jeg er størrelse 48/50. Efter at have kigget på målskemaet hos Ellos valgte jeg bukserne i størrelse 50/52, som sidder perfekt.
Du kan finde et par alternative bukser hos Navabi, hvis du klikker her.

Jeg er stadig på udkig efter overdele med blå og røde striber. I den forbindelse har jeg lige set denne fristelse hos ASOS, som du kan se her.

Blomster
Det har ikke været svært at finde blomsterprint. Men for mig, har det været svært at finde de rigtige blomster. Mange af de fine print har været på sort bund, og jeg ville gerne have blomster uden sort.

Derfor slog jeg i det tidlige forår til på denne her fine slå-om kjole, der er så fin til mine former. Det krævede dog en lille omforandring for at den blev helt perfekt – det kan du læse mere om her.

efter moodboard

Leder du stadig efter en blomstret sommerkjole kan denne måske friste. Blomsterne er så fine, og den er på udsalg – så jeg er fristet selvom den har sort bund.

kjole blomster

Kjole, op til størrelse XXL, 449 kr, Violeta by Mango

Flæser
Da jeg i sin tid satte flæser på mit moodborad var det med afsæt i en vild forelskelse i alle det voluminøse skjorter med flæser på ærmerne, som dukkede op i diverse modemagasiner.

Jeg har prøvet en sådan skjorte, og den var endda gul. Men det blev returneret, da de store flæser ikke gjorde noget godt for min samlede fremtoning. De fik mig simpelthen til syne meget større, end jeg i virkeligheden er. Derfor er drømme om den slags flæser lagt død.

Der er blevet kastet blikke i retning af denne her i min lokale H&M. Men den er blevet fravalgt, da den sort. Nu overvejer igen, da jeg kan se, at det er sat ned i H&Ms webshop.

sort flaese

Trøje, op til størrelse 3XL, 199 kr. + fragt, H&M+

Pyjamassæt
Dette er indtil videre min helt store ærgrelse. Jeg har set et par enkelte pyjamassæt på nettet, men det var alle polyester, så de er blevet valgt fra.

Jeg vil fortsat holde øje, men ind til videre må jeg nøjes med løsningen blød buks og hvid skjorte. Bevares, det ser ganske fint ud, men det er og bliver en alternativ løsning til det jeg ikke kan få. Du kan se og læse mere om min falske pyjamas her.

ER DU I TVIVL OM DE UDENLANDSKE STØRRELSER?
Så tjek min guide til ”oversættelse” af udenlandske størrelser

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

Ønskekøb til den nye sæson
– finder jeg dem i plus?
I år har jeg besluttet, at jeg ikke gider tage udgangspunkt i suk og støn og sure opstød over udvalget af plus-tøj, der desværre stadig et langt stykke hen af vejen, lever deres eget liv uden at afspejle tendenserne, som de konventionelle mærker sender i butikkerne.

Derfor har jeg lavet dette moodboard med de tendenser, jeg har forelsket mig i.

Jeg vil løbende berette, om det lykkes for mig at finde tendenserne i plus.

moodboard 200 pixel
The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.