Neglelak – min lille detalje

Jeg har brugt neglelak lige så længe, jeg kan huske. Jeg kan stadig se for mig, da min mor lagde en avis på køkkenbordet, og jeg for første gang prøvede at putte hendes fine røde lak på mine egne negle. Der var mere lak på avisen end neglene, da jeg var færdig. Men det var alligevel kærlighed ved første blik.

Siden da har min glæde ved neglelak holdt ved, da det er en nem måde at pifte sit samlede look op på. Det er for mig den lille detalje, der gør den store forskel i forhold til, hvad jeg gerne vil udstråle. En grøn lak signalerer sjov og spass. En rød lak er med til at understrege et klassisk look.

Derfor har neglelak har været min tro følgesvend i mere end 25 år. Det i sådan en grad, at jeg nærmest føler mig nøgen, hvis jeg ikke har lak på fingre og tæer. Derfor ved jeg godt, det er nemt for mig at sige, at neglelak er den nemme genvej til et fuldendt look.

Fif til at komme i gang med neglelak
Om jeg har nogle gode fif i forhold til at komme i gang med at bruge neglelak? Umiddelbart ikke andet end at komme i gang med at øve dig. Hvis du ikke har brugt neglelak før, vil du blive overrasket over, hvor hurtigt du bliver fortrolig med at bruge ”den forkerte hånd”, når du skal lægge lak på hånd nummer to. Det er nemmere at lægge lak på, hvis du sidder ved et højt bord, hvor du kan få god støtte til armen på den hånd, du putter lak på med.

Min favoritlak
Gennem årene har jeg arbejdet mig igennem en lang række forskellige mærker i neglelak. I de seneste år har jeg kastet min kærlighed på det amerikanske mærke Essie, som jeg har en fin samling af efterhånden. Min lak bor i køleskabet, da kulden gør, at de holder længere uden at blive tykke.

Min mor har i påskegave givet mig to af farverne fra Essies spring 2014 kollektion.

Jeg vil bruge den blå ”Hide & go chic” til hverdag og den mørke pink ”Style Hunter” til fest. Og dog … den pink ryger nok også på til hverdag, da lak er en nem måde at give et mere afslappet hverdagslook et elegant pift.

Essie koster 99,95 kroner. Neglelak fra H&M koster 49,95. De kommer også i fine farver og har en god holdbarhed. Måske du allerede kender de små flasker lak fra Depend, der koster 39,00 og fås hos Matas. Dem køber jeg ind imellem, hvis jeg skal bruge en helt speciel farve til at matche et look.

Sådan holder lakken længere
For at beskytte mine negle lægger jeg først en klar underlak. Derefter to lag lak og slutter af med en overlak, der beskytter lakken mod slid og slag, så den holder længere. Alle lag skal tørre godt, inden du putter det næste på. Derfor er det altid en god idé at have god tid, når du putter lak på. Når jeg har rigtig god tid, lader jeg hvert lag tørre en halv time, før det næste kommer på.

Køb lakken
Jeg har ledt efter et website, hvor du kan købe de nævnte farver og har kun fundet Essies amerikanske site Essie.com

Til gengæld kan du købe farver fra Essies bagkatalog på tilbud hos Nicehair.dk

Matas forhandler Essie, hvor de i mange af forretningerne har både de seneste kollektioner samt bagkataloget.

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.