Nytårsforsæt: Just do it!

nytaar-2017

Selvom dette indlæg handler om at se frem mod et nyt år, starter jeg med at se tilbage, for det er her mine tanker om forandring på det personlige plan i 2017 tager sin begyndelse.

Helt præcis i forbindelse med, at jeg viste billeder af mig selv i mine nye bikinier. Jeg er stadig glad, taknemmelig og ydmyg over alle de positive kommentarer jeg fik i den forbindelse. Men det, der har bidt sig mest fast, er kommentarerne, der kan koges sammen til:

Hvor er du modig, bare det var mig, der turde tage bikini på!

Følg din lyst
Jeg vil benytte lejligheden til endnu en gang at slå fast, at da jeg for to år siden købte min første bikini i 15 år, havde det intet at gøre med mod.

Det havde at gøre med lyst. Lyst der bundede i, at jeg ikke længere ville lade mig begrænse af, hvad andre synes, jeg kan og ikke kan, fordi jeg er tyk.

Der er mange, der har travlt med at have meninger om os tykke. Ja, det kan gøre ondt og gøre det svært at følge lysten. Men efter min mening, er den bedste måde, vi kan lukke munden på haderne og fordomsfulde mennesker at gøre lige præcis, hvad vi har lyst til.

Hvis vi gør fordomme om tykke til sandheden om vores liv og bøjer nakken, så er vi selv med til at holde os fast i offerrollen og gøre fordomme om tykke til sandheden.

Ja, der i den grad meget, der trænger til at blive ændret i verdens generelle opfattelse af kropsidealer i almindelighed og tykke i særdelshed.

Men skal vi sidde passivt og vente og begrænse os selv, mens vi selv peger fingre og siger, at det også er alle de andres skyld – herunder modemagasiner og tøjindustri? Skal vi holde os selv fast i offerrollen, fordi det er det eneste, vi tør?

Vel skal vi da ej!

For den bedste vej til forandring er at starte med os selv. Og her kan jeg passende spørge: Hvad har du lyst til i 2017? For når jeg læser ordene “Jeg ville ønske … men jeg tør ikke” – så er ønsket opstået med afsæt i lyst.

Måske tænker du slet ikke over, hvordan du begrænser dig selv, fordi det er blevet en indgroet vane, som du ikke længere skænker en tanke. Sådan var det med mine overarme, der i alt for mange år levede en hengemt tilværelse. Jeg svedte som et svin i sommervarmen, hvor jeg gemte mine bare overarme og fine, ærmeløse sommerkjoler under boleroer og cardigans. Men jeg tænkte slet ikke over, at det kunne være anderledes. Jeg var bare låst fast i bevidstheden om, at jeg ikke kunne vise mine tykke arme i det offentlige rum.
(Gamle læsere har hørt rigtigt meget om mine overarme – nye læsere kan blive klogere her )

Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg fulgte min lyst. Tvært i mod gør den mig stadig glad og stolt, når jeg tænker på, at jeg har gjort op med de begrænsninger jeg har pålagt mig selv, fordi jeg tyk.

Hvis jeg ikke havde købt mine bikinier, havde jeg ikke haft fornøjelsen af at bade på Haiti:

👙👍🏻 #befrioverarmene #effyourbeautystandards #everybodyisflawless #fatkini #haiti #curvesoncruise

Et billede slået op af Camilla Momme (@curvesaheaddk) den

Og hele sommeren smilede jeg ekstra meget, når jeg tog en ærmeløs sommerkjole på og lod cardiganen hænge i skabet:

Endnu en dag med sol, endnu en dag med bare overarme 😎💪🏻 #befrioverarmene #plussizesummer

Et billede slået op af Camilla Momme (@curvesaheaddk) den

Hvad har du lyst til i 2017 – just do it!

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.