Nytårsforsæt nej tak!
Lyst ja tak!

Nytårsforsæt er et koncept jeg for længst har lagt på hylden. Det skyldes kort og godt, at nytårsforsæt for mig er bygget på dårlig samvittighed med afsæt i noget jeg burde gøre men egentligt ikke har lyst til at gøre.

Mens nytårsforsæt stadig var en del af mit liv, sad jeg i december måned med kulsort samvittighed og kiggede tilbage på året med fokus på de ting, jeg ikke havde fået gjort noget ved. Det blev til nytårsforsæt, og jeg lovede mig selv højt og helligt, at det nye år skulle blive året, hvor dårlig samvittighed blev ændret til god samvittighed.

Jeg erindrer ikke, at jeg nogen sinde har holdt et nytårsforsæt. De gode intentioner har typisk forvandlet sig til en stor mental hammer i løbet af januar, som jeg slog mig selv hårdt i hovedet med, uden at der af den grund skete fundamentale forandringer i mit liv. Til sidst droppede jeg mine forsæt for at komme igennem året i nogenlunde god ro og orden uden ondt i hovedet af de mange slag med hammeren.

Forandringer basseret på lyst
Således havde jeg ingen nytårsforsæt, da 2015 tog sin begyndelse. Alligevel blev det året, hvor der er sket fundamentale forandringer i mit liv, som for evigt vil gøre en forskel i mit liv:

Den endelige befrielse af mine overarme og køb af min første bikini i mere end 15 år.

forside lyst

At disse forandring kommer til at vare ved skyldes kort og godt en ting:

De er baseret på lyst. Dårlig samvittighed og burde har ikke været faktorer i disse forandringer, der har gjort så stor forskel for mig og min videre færd i livet.

Forandringerne har været længe under vejs. De er med andre ord ikke en fiks idé undfanget på en af årets sidste dage. De har ligget luret i min underbevidsthed og langsomt taget form til en lyst, som jeg ikke længere kunne undertrykke.

Befrielsen af overarmene skete faktisk allerede tilbage i 2014. (Det kan du læse om her – åbner i nyt vindue)

Men det er først i år, jeg for alvor føler, jeg har høstet frugterne af befrielsen. Ganske enkelt fordi jeg i 2015 har købt ærmeløse toppe og kjoler og luftet mine bare arme i sommersolen med den største selvfølgelighed og ikke længere er nervøs for at få et tilbageanfald og pakke armene ind igen.

Indkøb af bikini har også været nogle år under vejs. Det startede med, at jeg på mit første krydstogt i 2012 kiggede misundeligt på alle de damer, der nød ferien ved og i poolen, mens jeg valgte at skjule min tykke krop i sommerkjoler med ærmer.

Da vi igen i år bestilte krydstogt, valgte jeg at følge min lyst til også at tage aktiv del i livet ved poolen, hvilket var med til at gøre årets ferie til en af de bedste i mit liv, fordi jeg valgte at følge min lyst og leve ferielivet fuldt ud.

Hvad er din lyst?
De befriede overarme og indkøb af bikini har her på Curves Ahead og på mail affødt mange kommentarer, der groft kan sammenskrives til:

”Bare jeg var lige så modig som dig”.

Lad mig til det sige, at befrielsen af mine overarme og indkøb af bikini intet har med mod at gøre. Det skyldes kort og godt, at jeg endelig valgte at gøre lige præcis, hvad jeg har lyst til og holde op med at lade mig begrænse af, hvad andre måtte synes om mig og min tykke krop.

Hvad har du lyst til i 2016?

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.