Om Curves Ahead og Camilla Momme

Vi befinder os i en tid, hvor der er meget snak. Snak om kropsdiversitet og snak om, at det er på tide at gøre op med en entydig definition af det kvindelige kropsideal.

Som tyk kvinde sætter jeg stor pris på, at snakken og debatten. Jeg sætter pris på, at verden er i gang med at ændre sig, så snakken måske på et tidspunkt forstummer, fordi vi er endt der, hvor det at være kvinde ikke defineres ud fra vores størrelse. Men at vi kort og godt bliver set på som mennesker, der kommer i alle størrelser, former og faconer.

Men snak og samfundsdebat gør det ikke alene. Som individer har vi et ansvar for eget liv og for selv at være med til at skubbe tingene i en ny retning. Også selvom vi ikke er dem, der råber højt i den offentlige debat.

Curves Ahead er inspirationen til den tykke kvinde, der gerne vil gøre en forskel, der hvor den betyder mest: nemlig i eget liv. For det er her, det hele starter – med dig og din indstilling til, hvad du kan eller ikke kan som tyk.

Klæder skaber folk. Derfor handler Curves Ahead om tøj og mode og aktuelle tendenser omsat, så de passer til den tykke krop. Om hvordan du klæder dig, så du tager dig ud fra din bedste side.

På Curves Ahead er der fokus på, at den tykke krop skal pakkes ud. Den skal ikke gemmes væk i løse gevandter, der skjuler hele kroppen og får dig til at se større ud. Former er smukke, og de skal fremhæves.

Derfor får du på Curves Ahead masser af tips og tricks til, hvordan du bedst kan fremhæve dine former, så du kan gå ud i verden og være velklædt smart og lækker.

At finde smart og lækkert tøj i størrelse plus, er fortsat en kamp i de fysiske butikker. Derfor får du også masser af artikler med links til webshopping, hvor du kan købe tøj i tidens trends i størrelser, der passer den tykke krop.

Samtidig handler Curves Ahead også om at flytte personlige grænser. At gøre op med de begrænsninger vi lægger på os selv, fordi vi er tykke. For vi skal ikke skamme os og gemme vores kroppe, fordi vi er tykke. Vi skal være mennesker og gøre lige præcis det, vi har lyst til. Også når det handler om måden, vi klæder os på.

Og ja, på Curves Ahead bruger jeg ordet tyk, og det er der en god grund til.
Det kan du læse mere om her: Hej, jeg hedder Camilla. Jeg er tyk.

Curves Ahead er Camilla Momme
Curves Ahead gik i luften den 7. april 2014. Det gjorde vi med en forsidehenvisning på Politiken og denne artikel inde i avisen: Danmarks tykke kvinder får et modemagasin .

Den gang var vi to. Kristine Høeg har siden forladt Curves Ahead for fuldt ud at koncentrere sig om sit firma Den lille butik med ord.

Vi vidste godt, vi havde fat i noget med at lave et modemagasin til tykke kvinder. Men vi havde på ingen måde forudset, at lanceringen af Curves Ahead og artiklen i Politiken ville blive startskuddet til en af de mest hektiske uger i vores liv med flere interviews til landsdækkende medier og medvirken i tv-programmerne Aftenshowet på DR1, Go’ morgen og Go’ aften Danmark på TV2 samt Dagen på DR2.

Det er i skrivende stund blot to år siden, men den gang var der ikke for alvor samme fokus, som der er i dag, på kvindelige kropsidealer og kropsdiversitet.

Jeg er fortsat glad, stolt og ydmyg over den mulighed, vi fik for at give tykke kvinder en stemme, der var med til at tegne et nuanceret billede af ”de tykke” og få slået fast, at tykke kvinder ikke bare er en homogen masse, der er kede af deres krop og drømmer om at tabe sig 30 kilo.

Det er det, jeg holder fast i med mit fortsatte arbejde med Curves Ahead. At prøve at gøre en forskel ved selv at være et eksempel på, at det at være tyk ikke er lig med skam og mindreværd.

Jeg elsker tøj og shopping. Det har jeg altid gjort og min interesse for mode er ikke blevet mindre efter min krop over årene er endt med at være en størrelse 48/50.

Den glæde deler jeg med dig på Curves Ahead. For jeg har aldrig ladet mig stoppe af, at det er blevet mere og mere svært at finde tøj i de fysiske butikker i takt med at min røv er blevet større. Jeg ærger mig dog til stadighed over, at jeg er henvist til at købe det meste af mit tøj i webshops. Det er bestemt ikke af lyst med af nød, som du kan læse mere om her: Tøjkøb på nettet: Lyst eller nød?

Curves Ahead er mere end bare et modemagasin med tøj i størrelse plus. Curves Ahead er også inspiration til forandring i retning af at blive mere menneske og mindre tyk uden slankekur.

Derfor har du også her på Curves Ahead kunne læse om befrielsen af mine overarme:
Mine overarme: Det ømme punkt og Det ømme punkt – overarmene er sat fri.

Jeg har også fortalt om, hvilken befrielse det var for mig at købe min første bikini i 15 år og tage den på og hoppe i en pool: Sommeren hvor jeg valgte at holde op med at være tyk.

Et billede siger mere end 1000 ord. Derfor bruger jeg mig selv til at vise mine pointer i forhold til at fremhæve formerne i stedet for at skjule hele kroppen. For det med at fremhæve i stedet for at skjule er ikke bare noget jeg siger. Det er noget jeg gør:
Derfor putter jeg blusen ned i nederdelen
Se hvorfor jeg valgte den tætsiddende cardigan
Jeg går i stramt tøj – du kan også

Camilla Momme kort
Født 1972
Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 1998
Gift og frivillig barnløs
Bor i egen lejlighed i hjertet af København
Fordriver fritiden med mad, koncerter, biograf, velbrygget øl og klassiske cocktails
Motto: Jeg tror på, at verden ser mit smil, før den ser størrelsen på min røv

Du kan også følge Curves Ahead på Facebook og Instagram

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.