Party-battle: Klassisk vs. rå

partybattle
Når Høeg og Momme går til fest, er der ingen fare for, at de dukker op i det samme tøj. Som til hverdag vælger Høeg også klassisk, når hun skal i byen, mens Momme går mere vilde veje i et forsøg på at lægge afstand til sit hverdagstøj.

HØEG: Klassisk – også til fest
Top (fås også i sort), op til størrelse 54/56, 349,95 kr. + fragt, Zizzi

Jeg ved ikke hvor mange gange, jeg som yngre har købt festtøj i en tilstand af nær-panik. Fredag eftermiddag, fest om aftenen – det er bare shoppingopskriften for fejlkøb. Oftest fordi jeg så kom til at købe noget, der i virkeligheden ikke var min stil – men som i hvert fald var festligt.

Nu er jeg endelig – i en alder af 41 år – ved at lære det: At holde mig til min vanlige stil – også når der står party i kalenderen. Derfor er mit festlook meget klassisk, grænsende til det konservative.

Det har nemlig taget mig en del år – og alt for mange fejlkøb – for mig at finde ud af min stil. Jeg bliver nemt forelsket i nye trends og tendenser, men klassisk og elegant er altså der, jeg føler mig hjemme. Også når jeg skal til fest. Jeg skifter ikke stil, bare fordi det er fredag eller lørdag aften – faktisk synes jeg især, det er vigtigt at klæde mig i min vanlige stil til fest, fordi det gør mig mere tilpas. Jeg har prøvet at gå til fest i et ‘sexet’ eller tematiseret look. Tro mig, det var hæsligt ikke at føle mig som mig selv.

Enkle snit der flatterer kroppen
Det behøver absolut ikke at betyder sort i sort af den grund. For mig er det klassiske look primært noget med enkle snit og ordentlige materialer. Stoffet skal falde tungt, og intet må sidde for stramt eller være for kort, men bør tværtimod flattere min figur. Det er for mig de nøgleelementerne i den klassiske, elegante stil. Jeg elsker, at tingene ser eksklusive ud – for det er i mine øjne et klart signal om, at jeg har gjort mig umage, og det vil jeg gerne vise min værtinde. Og selv om jeg måske bare har besluttet mig for en time siden, som du måske læste i vores klar-til-fest-guide (Åbner i nyt vindue).

Derfor var det også uvant for mig at trække i den grå lurextop fra Zizzi. Lurex har for mig altid hængt sammen med det knap så eksklusive. Men snittet havde fanget mit blik, fordi jeg elsker vandfaldsudskæringen. Jeg synes, den sidder godt på min barm, som bliver fremhævet, uden at virke vulgær. Men hvordan ville jeg – og mit klassiske look – have det med det glimtende materiale?

Matsorte makkere
Lad mig sige det med det samme, min frygt blev gjort til skamme! Fordi snittet er så elegant og stoffet falder tungt, virker toppen rigtig godt – og især den grå nuance ser superluksuriøs ud. Jeg har kombineret den med en enkel, sort nederdel, uden dikkedarer og mine elskede Christian Louboutin-stiletter. Det er faktisk altid en god tommelfingerregel – ét eksklusivt item kan løfte et helt outfit. Og ofte synes jeg, at et outfit der kun er fra én designer godt kan virke lidt ideforladt og upersonligt.

Med matte strømper, mat nederdel og enkel makeup, får den fine bluse virkelig lov til at stråle – uden at jeg kom til at lige den diskokugle, jeg frygtede. Pyha! Én vigtig bemærkning, hvis du også vil købe zizzi-blusen: Lad nu endelig være med at købe den for stor! Min er en størrelse M – og selv om jeg ifølge målskemaet burde skulle have en L, var den alt for stor til mig.

Sølv og guld – på samme tid?
Som du måske bemærker, har jeg guldøreringe på til en bluse med sølvglimmer. I gamle dage var der en ‘regel’ om, at man ikke måtte kombinere guld- og sølvmetallic, fordi det angiveligt stak i hver sin retning – men jeg synes ikke, at det gør noget overhovedet. Det virker tværtimod mere moderne og personligt, tænker jeg.

Top (fås også i sort), op til størrelse 54/56, 349,95 kr. + fragt, Zizzi

Nederdel, op til størrelse 50/52, 129,95 kr. + fragt, Zizzi – tjek din lokale Zizzi-butik for alternative størrelser

Alternativ nederdel med høj talje, op til størrelse 54/56, 399,95 kr. + fragt, Zay Clothing hos Zizzi

Nederdel, der matcher toppen, op til størrelse 54/56, 299.95 kr. + fragt, Zizzi

MOMME: Giver den gas med det rå
Jakke, op til størrelse 54, 699.95 kr., Zizzi

Når det kommer til min påklædning, prøver jeg at leve efter følgende motto: Hverdag kan også være fest. Det betyder, at jeg med undtagelse af nogle få kjoler, der virkelig kræver en helt speciel anledning, ikke som sådan har noget tøj, der er reserveret til mere almindelige festlige lejligheder.
Derfor er det ofte lidt af en udfordring for mig at blive klar til fest. For når jeg skal i byen, vil jeg virkelig gerne overgå mit hverdags-jeg, og det kræver altså, at der er smæk på looket.

Trofaste læsere vil vide, at jeg er kæmpefan af leoprint. Sammen holdt med ovenstående kan det derfor ikke komme som den store overraskelse, at det var kærlighed ved første blik, da jeg så leojakken i Zizzis julemagasin (åbner i nyt vindue).

Kærligheden blev bekræftet, da jeg fik jakken på første gang. Den er mere let i materialet, end jeg havde forestillet mig. Derfor falder den rigtigt flot og er meget behagelig at have på.

Rock’n’roll
– Wauw, du ligner jo en ægte rockchik, sagde min mand med kærlighed i stemmen, da jeg viste ham billedet, der ledsager dette battle.

Det er lige præcis den stil, der bliver understeget af, at kombinere jakken med de sorte leggins med lædderlook-paneler i siden og toppen med print.

Her var det min tur til at blive overrasket. Mens Kristine have frygtet at komme til at ligne en diskokugle i lyrextoppen, var jeg bange for, at jeg ville føle mig fjollet i et look, som jeg egentligt synes er en kende for ungdommeligt til mig på 42 år.

Jeg startede da også bare med at sige et stille øj, da jeg så mig i spejlet. Men det blev hurtigt afløst af et begejstret wauw. Jeg følte mig med det samme godt tilpas i tøjet, og jeg glæder mig så meget til at have på til en af julens frokoster. Simpelthen fordi jeg her har fundet mig et sæt tøj, der adskiller sig markant fra det tøj, jeg går i til hverdag.

Det superanvendelige festtøj
Bare rolig. Hvis det rå look ikke lige er dig, så har jeg efterfølgende testet jakken over en helt klassisk sort cocktailkjole. Det ser også fantastisk ud. Således er jakken meget anvendelig, for den gør sig også rigtigt godt til at par blue jeans, der giver den et mere afslappet look.

Og hvad leggins og top angår varer det nok ikke længe, før de sniger sig ind i min hverdagsgarderobe. De sorte leggins er nemlig rigtigt gode til en stor sweater. og toppen er rigtig fin under en lang cardigan. Og således lykkes det mig nok heller ikke denne gang at holde fest- og hverdagstøj adskilt.

Jakke, op til størrelse 54, 699.95 kr., Zizzi

Leggins, op til størrelse 54/56, 299,95 kr. + fragt, Zizzi

Top, 199,95 kr., tjek din lokale Zizzi-butik, find nærmeste forhandler her

Dette indlæg er sponsoreret af Zizzi

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.