Shopping uden stress
og sved på panden

shopping offline

Jeg var i mange år impulshopper, der gik i butikker uden noget andet formål, end at jeg bare ville have noget nyt med hjem. Jeg har aset og maset i prøverummet, fået sved på panden og høj puls uden at være rigtigt glad for det, jeg har set i spejlet. Men nyt tøj ville jeg have, hvilket har ført til et hav af fejlkøb og et klædeskab med alt for mange kjoler og alt for få bluser.

Til sidst var jeg ikke specielt glad for at købe nyt tøj, hvilket langsomt fik mig til at angribe min shopping på en hel ny måde.

Start med at få overblik over din garderobe
Start hver ny sæson med at kaste et kritisk og ærligt blik på indholdet i dit klædeskab.
Hvad har du hængende, som du alligevel aldrig fik på eller ikke for alvor er rigtig glad for? Det giver dig en idé om, hvad du ikke skal købe mere af.
Hvad er det, du ofte har lyst til at have på, som du ikke kan finde på dine bøjler og hylder? Det giver dig en rigtig god idé om, hvad du mangler at købe.
Hvad har du i dit klædeskab, som du bruger igen og igen? Det giver dig en klar indikation på, hvad du skal købe mere af.

Læg en slagplan for hvad du mangler
Med afsæt i dit overblik, har du styr på, hvad du har behov for at købe. For at holde dig selv på sporet, kan du gå som langt som at skrive det ned på en seddel, som du kan finde frem og kigge på, når det begynder at klø i dine shoppefingrer. På den måde kan du undgå, at du alligevel får købt mere af det, du alligevel ender med aldrig at få på eller ikke for alvor bliver glad for.
Når du har det store overblik over, hvad du mangler, kan du gå helt målrettet til værks, når du skal købe nyt til din garderobe. Prioriter det du skal købe, så det du mangler mest, er det du køber først.

Beslut på forhånd, hvad du skal købe
For at undgå at miste det store overblik er det en god idé på forhånd at beslutte, hvad du skal købe den pågældende dag, du sætter kursen mod tøjbutikkerne.
Hvis du på forhånd har besluttet dig for, at i dag skal du købe et par nye bukser og en ny trøje, kan du gå målrettet efter det og ignorere stativerne med kjoler og skjorter. Så kan du også give dig god til at kigge indgående på udvalget af det tøj, du skal købe, så du i det store udvalg får identificeret, de stykker tøj, der passer til dig og din stil, så du får et godt udvalg med i prøverummet.

Det ulidelige prøverum
Det er i prøverummet en shoppetur for alvor bliver udfordrende. Jeg bliver træt på forhånd ved tanken om at stå i et alt for varmt og alt for lille rum med for lidt eller for skarpt lys med angst for, at døren pludselig bliver åbnet, mens jeg står halvnøgen og prøver tøj.

Det er noget, der skal overstås hurtigst muligt og heldigvis er der flere tricks, der kan gøre prøvning af tøj mere tåleligt.

Tips til den rette påklædning til shoppeturen


Ta’ sko på uden snørebånd, så du nemt kan få dine sko af og på

Ta’ tøj på, som du nemt kan få af og på, så du ikke skal stå og bakse, når du skal have dit tøj af og på igen efter endt prøvning

Ta’ tøj på, som du efterfølgende skal bruge dit nye tøj til. Skal du for eksempel købe en ny overdel, er det en god idé at have en underdel på, som overdelen efterfølgende skal bruges sammen med

Hvis du skal købe festtøj, så ta’ de højthælede sko med, som du får en bedre fornemmelse af, hvordan dit måske nye festtøj tager sig ud i sammenhængen

Mærk godt efter
Du kan med garanti genkalde dig følelsen af, når du bare ved, at du står i prøverummet i et nyt stykke tøj, som bare er det helt rigtige. Hvis du ikke har den følelse, så lad værre med at købe tøjet. Gå hjem igen og mærk efter. Hvis du efter et par dage bare ved, at du alligevel ikke kan undvære tøjet, så køb det.

Læs også:
Undgå fejlkøb, når du shopper på nettet

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.