Sådan blev min trælse kjole
til yndlingskjolen

Denne kjole blev med stor begejstring købt på en ferie til Barcelona for et par år siden. Den er i bomuld, og den har et mønster, der gør en glad-for-farver-dame blød om hjertet. Det var kærlighed ved første blik.

Men i dette tilfælde gjorde kærlighed åbenbart blind, for kjolen har ikke været uden for døren, siden den ankom til Danmark. Hver gang jeg har taget den på,er den blevet taget af igen.

Det var først da jeg prøvede den en aller sidste gang for at være helt sikker på, at kjolen ikke længere skulle bo i mit skab, at det gik op for mig, hvad der er årsagen til, at jeg aldrig er blevet glad for den ellers så fine kjole.

Har du et bud på, hvad der er galt – svaret kommer under billedet.

kjole lang

Det handler om længden. Den er simpelthen for lang.

Kjolen skal slutte på det smalleste sted
Vi har allerede nævnt det mange gange: Længden på din kjole har afgørende betydning for dit samlede look. Der hvor kjolen slutter på dit ben, er der, hvor folks blik tiltrækkes. Derfor gør det intet godt, hvis din kjole slutter på det sted, hvor dit ben er bredest. Den skal slutte, hvor dit ben er smallest.

Det er lige præcis hvad denne kjole gør på mig. Slutter lige der, hvor mit underben er bredest. Samtidig har den en så ubestemmelig længde, at det ser ud som om, at jeg har meget, meget korte ben, hvilket ikke er spor godt, når man kun er udstyret med 163 centimeter i højden og ikke kan gå med høje hæle.

Frem med symaskinen
Hurra tænkte jeg. Det kan fikses. Og det kan fikses så nemt, at jeg selv kan gøre det. Jeg fandt symaskinen frem og lagde kjolen 12,5 centimeter op til der, hvor mit ben er smallest lige over knæet. Og voila. Her er resultatet:

kjole kort pic

Det er lige som at have fået en ny kjole. Den eneste forskel fra første til andet billedede er, at kjolen er blevet lagt op.

Bæltet i tajlen
Nu er det store spørgsmål, om den også skal tages en smule ind i sidderne for at blive helt perfekt. Men det indgreb tør jeg ikke selv foretage. Så ind til jeg får konsulteret min veninde, der er uddannet skrædder, bliver kjolen brugt med et bælte i taljen.

kjole kort

Tips


Det er nemt at se, om et par nye bukser skal lægges op, fordi de slæber hen ad gulvet, hvis de er for lange. Sådan er det ikke med kjoler og nederdele eller for den sags skyld shorts.

Derfor skal du huske dit kritiske blik i forhold til længden, når du køber disse beklædningsgenstande. Det handler som udgangspunkt om at kende din krop, så du ved, hvor dine ben er tyndest, og dermed hvor længden skal slutte.

Skal du have en skrædder til at lægge dit tøj op, kan det virke som en dyr udskrivning, især hvis det tøj du køber ikke koster så meget. Men da længden kan spille en afgørende rolle for, om du i den sidste ende bliver rigtigt glad for dit nye tøj, kan det i den grad være en god investering at få lagt tøjet op.

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.