Sådan slipper du for klisterlår
under sommerkjolen

forside m logo

Sommeren 2014 blev noget af en åbenbaring for mig og min kamp med at undgå svedige lår, der klister sammen under sommerkjolen. Noget der i de rigtigt trælse tilfælde kan udvikle sig til fæle varmeknopper.

Åbenbaringen bestod i, at flere læsere skrev, at de smører deres lår med barrierecreme. Ind til da havde jeg altid brugt det, som min veninde og jeg kalder varm-lår-buksen. Et par tyndes trusser eller cykelshorts med korte ben, der har den effekt, at lårene ikke klistrer sammen, når de bliver varme.

Det er en effektiv løsning, men bukserne har altid givet mig en følelse af øv, når jeg har taget dem på, fordi de minder mig om, at jeg er tyk og derfor ikke bare kan tage en sommerkjole på, uden at jeg skal gøre noget særligt for at undgå ubehaget ved varme lår, der klistrer sammen.

Forsøget der blev et hit – også under Sydens sol
Derfor besluttede jeg mig for at gøre et forsøg med barrierecremen, der for mig endte med at blive et hit. Ja, jeg skal stadig gøre noget ekstra i form af at smøre min lår med creme, inden jeg går ud af døren iført kjole. Men jeg har efterfølgende fornøjelse af at gå med bare ben uden ekstra bukser, der er varme, selvom de er lavet i varmevenligt materiale. Og så nyder jeg også ikke længere at bekymre mig i forhold til, om buskerne er gledet ned og dermed kan ses ved kjolens kant.

Jeg var spændt på, om cremen også var effektiv under mere varme forhold end den danske sommer, men den bestod også testen på sidste års ferie i Italien, hvor en gang smøring holdt mig fri for sammenklistrede lår en hel dag.

Der er med garanti mange bud på barrierecreme. Jeg bruger denne her, som jeg køber på mit lokale apotek:

barrierecreme

Barrierecreme 150 ml., 119 kr. + fragt, Danatekt hos Apotekeren.dk

Da jeg skulle købe den første gang, kunne jeg ikke finde den. Jeg fandt den på hylderne med intimsæbe og kondomer.

Varm-lår-bukser, der også går under betegnelse gudetrusser
Er barrierecreme ikke den rette løsning for dig, får du her 3 bud på bukser, der kan holde lårene adskilt.

gudetrusser

Med blonde (fås også i sort) op til størrelse 4XL, 199 kr. + fragt, Venus og Mars XL

Sort, op til størrelse 3, ca. 82 kr. + fragt, Evans
Her er Evans lidt mærkelige med deres angivelse af størrelser. Basseret på, at de fører tøj i størrelse 42 til 60, vil jeg med min størrelse 48/50 prøve med en størrelse 2.

Med shape-effekt (fås også i sort og grå), op til størrelse XL, 119,95 + fragt, Zizzi

Kristines løsning – talkum
Om sin glæde ved talkum skriver Kristine:
Da jeg i 2009 købte en lille dåse Johnson’s babytalkum i USA, blev det et vendepunkt. For siden da har jeg fundet min lille hjælper mod sommerens smertefulde varme inderlår. Den kølende talkum fjerner den fugt, der med til at give sår og køler huden ned, så den falder til ro. Jeg har altid en taskestørrelse med mig, for ja, der skal genpudres lidt i løbet af en lang dag. Men det gør mig ikke noget, for jeg elsker følelsen af bare lår mod kjolen eller nederdelen – det er jo det, sommertøj handler om, i min optik.

Desuden synes jeg ikke om, at pakke mig ind i flere lag end højest nødvendigt på en varm sommerdag. Jeg føler mig simpelthen kvalt i ‘varme lår-buksen’. Desuden synes jeg, at mange modeller har det med at ‘holde på’ kjolen, så den ender med at kravle opad – ikke lige det, jeg har lyst til. Derfor er talkum min løsning. En bonus er, at den også kan gøre underværker under brysterne og i armhulerne, når varmen virkelig tager fat!

Du kan købe Johnson’s baby talkum på Chemistdirect.co.uk – 3 x 200 g koster ca. 50 kr. + fragt

Tips fra læserne
Spray lårene med antiperspirant deodorant
Klip et par gamle nylonstrømper af over knæene
Smør lårene med glidecreme

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.