Se på din krop med venlige øjne

venlige oejne

På vej i seng forleden aften, havde jeg noget af pudsig oplevelse.

Jeg stod i trusser og BH og børstede tænder, da jeg kiggede på mig selv i spejlet. Det var pokkers tænkte jeg, for det så ganske ud som om, min krop var blevet mindre. Og det var mærkeligt taget i betragtning af, at jeg hverken har været på kur eller ændret livstil på en måde, der kan påvirke min vægt.

Meget, meget mærkeligt.

Så frem med badevægten, der viste lige præcis det, den har gjort de seneste mange år: 95 kilo.

Efterfølgende har jeg tænkt meget over oplevelsen. For min krop kan jo ikke ændre størrelse, når den ikke er blevet mindre i form af vægttab.

Jeg kan kun komme op med en forklaring. Den er, at jeg er begyndt at se på min krop med meget venlige øjne. Siden vi i foråret gik i luften med Curves Ahead, har jeg fået sendt de sidste teltetrøjer til genbrug. Og i takt med, at vi har skrevet om at fremhæve pluskroppen i stedet for at skjule den, er mit tøj blevet mere tætsiddende. Samtidig er jeg også blevet meget mere bevidst om min kropstype, så jeg ved, hvordan jeg kan fremhæve mine fortrin.

Kort og godt tror jeg simpelthen, at jeg hen over det seneste halve år er blevet mere og mere glad for det, jeg ser, når jeg kigger mig i spejlet.

Positiv helhed i stedet for negative detaljer
Jeg har aldrig været decideret uvenner med min krop og hadet, hvad jeg så i spejlet. Men jeg har stået mange gange og kigget i spejlet med fokus udelukkende på dellen over buksekanten eller mavebulen midt på kjolen. Sådan er det ikke mere. Når jeg ser mig i spejlet i dag, ser jeg på en helhed, og jeg kan rigtigt godt lide, hvad jeg ser. Og det tror jeg også påvirker min omverden i positiv retning.

I hvert fald har det for mig været slående, at flere i kommentarerne på Facebook til min ny indkøbte buksedragt ikke “bare” skrev, at looket så godt ud, men også at jeg så glad ud på billedet. Og det var lige, hvad jeg var, for den buksedragt er bare et hit til mig og min krop, som den nu en gang tager sig ud. Og jeg er helt og aldeles vild med, hvordan jeg ser ud i det stykke tøj.
(Du kan se den omtalte buksedragt her – åbner i nyt vindue)

Det starter med dig selv
Det bekræfter mig også i, at det hele starter med os selv. For hvis vi selv vælger at se på vores krop med venlige øjne, er vi godt på vej til at ranke ryggen og gå ud verden med et smil på læben. Og jeg tror nu en gang fuldt og fast på, at verden ser dit smil, før den ser størrelsen på din mås.

Med det sagt mener jeg , at vi selv har en stor indflydelse på, hvordan vi som tykke damer bliver opfattet af omverdenen.

Hvis du kigger på din krop med afsky i øjnene og et trist drag om munden, bliver den ikke din ven, og du bliver ved med at gemme den væk og fastholde status quo. På den måde får du og din krop aldrig mulighed for at styrke jeres venskab, og du giver heller ikke verden mulighed for at give dig de positive komplimenter for din fremtoning, der kan styrke venskabet med din krop.

Det hele kan starte med at flytte grænser for din påklædning, hvilket du kan læse mere om i klummen Flyt grænser og få komplimenter

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.