Shapewear: Fup, fakta og inspirerende tips

shapewear

Det er efterhånden mange år siden, jeg havde mit første møde med shapewear. Det var som en åbenbaring at opdage, at min blævrende krop kan blive strammet op, så jeg går ud i verden med en mere fast fornemmelse under tøjet.

Den følelse skal du ikke snydes for, så her får du vores guide til forskellige typer af shapewear. Men først starter vi med at aflive et par udbredte misforståelser omkring shapewear.

Fup


Med shapewear kan du gå en til to størrelser ned i tøj
Det passer ikke. Shapewear har ikke til formål at gøre dig mindre. Det har til formål at stramme op på den krop du nu en gang har:
Shape = forme/stramme op

Shapewear strammer og er ubehageligt at have på
Ja det er det, hvis du har købt dit shapewear alt for småt i den tro, at du så kan passe en størrelse mindre i tøj. Shapewear, der passer, giver en fast fornemmelse men er på ingen måde ubehageligt at have på.

Derfor skal du købe shapewear, der passer

Der ikke så meget som et gram eller en delle, der forsvinder, bare fordi du iklæder dig shapewear. Det du nu en gang har, bliver bare holdt sammen og strammet op.

Køber du dit shapewear for småt, har det den effekt, at dellerne bliver presse op. Det kan godt være, du får en meget stram mave, men nu har du så til gengæld fået en ny delle, og den sidder på ryggen ud over kanten på din shapewear.

SHAPEWEAR TIL MAVEN

Undertrøje

undertroeje
Op til størrelse 50, 299,95 kr., Bon’s Parte

Fordele
Den er ikke til besvær, når du skal på toilettet
Den ruller ikke ned for oven
Ulemper
Kan give dig nogle meget kedelige flade bryster, da den ikke kun holder din mave inde men også dine bryster
Kan have tendens til at rulle op over måsen

Undertrøje med plads til barmen

aaben

Op til størrelse 56, ca. 585 kr. + fragt, Spanx

Der er det samme at sige til denne som oven for med undtagelse af en fantastisk ting:
Du undgår flade bryster, fordi denne undertrøje slutter lige under din barm, og dermed giver dig mulighed for at have din sædvanlige bh på.

Vær opmærksom på længden

Hvis du køber ovenstående for kort, så de ikke kan nå ned over din mås risikerer du, de ruller op og sætter sig som en meget kedelig pølle på maven. Det kan du dog være helt sikker på at undgå, hvis du køber din shapewear i en bodystock-udgave.

SHAPEWEAR TIL MAVE OG MÅS

Trusser med meget høj talje

trusse med hoej talje
Op til størrelse 54/56, 349,95 kr. + fragt, Zizzi

Fordele
De strammer op på både mås og mave
Du undgår flade bryster
De ruller ikke op over måsen
Ulemper
Kanten under brysterne kan have en tendens til at rulle, hvilket betyder, at man kan se shapewearen gennem tøjet
Trussen er en kende besværlig, når du skal på toilettet

Den sidste ulempe forelagde jeg en gang for en ekspedient i en lingeriforretning, der begejstret hev en bundløs shapetrusse ned fra en hylde. Jeg gik med til at prøve den men min forestilling om, hvor galt det kan gå, når man sidder der og tisser i sin bundløst shapetrusse afholdt mig fra at købe den.

Vær opmærksom på højden på trussen

Det kan godt være, at shapetrussen sidder perfekt og føles rar at have på i det korte øjeblik, du prøver den for at se, om den passer. Men kast et kritisk blik i retning af, hvor den slutter på din overkrop. Et godt tip er, at den skal være så høj, at den går helt op til, hvor dine bryster sidder fast på kroppen. Så undgår du nemlig, at den ruller ned.

SHAPEWEAR TIL LÅR

lange ben

Op til størrelse 50, ca. 330 kr. + fragt, Marks & Spencer

Trusser med lange ben
Om denne kan der sige præcis det samme som om trussen oven for. Den eneste forskel er nemlig, at denne shapetrusse også har lange ben, der strammer dine lår op.

Til fordele kan dog tilføjes, at denne trusse ud over at stramme op på dine lår også giver en flot og glidende overgang mellem over- og underkrop. Den er derfor rigtigt god til kjole eller nederdel.

Vær opmærksom på hvor benene slutter på dine lår

Skal du have den optimale effekt, skal benene være så lange, at de når ned over det sted, hvor dine lår er bredest. Hvis de ikke gør det, kan sømmen på benene stramme alt for meget om lårene og føles ubehagelig, som når elastikken på et par strømper er for stram.

SHAPEWEAR TIL DEN TÆTSIDDENDE KJOLE

Shapewearkjolen

shapekjole

Op til størrelse 56, 299 kr. + fragt Ellos

En shapekjole er min nye bedste ven, da den går hånd i hånd med min anden nye ven – den tætsiddende blondekjole (Åbner i nyt vindue).

Mig i blondekjolen er et rigtigt godt bevis på, at shapewearen hverken gør mig en størrelse mindre eller får mine deller til at forsvinde på magisk vis. Men den strammer mig lige så tilpas meget op og holder sammen på det hele til, at jeg har mod på at tage den stramme kjole på.

Fordele
Den holder kort og godt sammen på det hele og gør din krop til en lang glidende overgang.
Ulemper
Den er pokkers besværlig, når du skal på toilettet

Sådan får du din shapewear på

Det giver sig selv, at du hiver de forskellige trusser på nede fra og op. Gør det samme med undertrøjer og kjolen. På den måde sikrer du, at shapewearen sidder glat på kroppen. Ikke mindst undgår du også, at du bliver fanget, fordi undertrøjen ruller sig sammen over dine skuldre og bliver besværlig, ja nærmest umulig at hive på plads.

Sådan plejer du din shapewear

Vask på 30 grader med almindeligt vaskepulver. Bruger du skånevask og specielt vaskepulver med blødgørende effekt mister shapewearen sin elasitet, og der med ryger den ønskede effekt.

Trænger din shapewear til at blive strammet op, kan du lægge den i fryseren. Det får ”trætte” fibrene til at trække sig sammen, så din shapewear genvinder sin optimale elasitet.

LÆS OGSÅ
Shapewear: Guide til vores favoritmærker

Alle priser og varer var korrekte og tilgængelige, da denne artikel blev publiceret. Curves Ahead garanterer ikke for udsolgte varer eller prisændringer. Bemærk, at visse varer sendt fra lande uden for EU bliver pålagt told og moms. Disse er ikke indregnet i prisen angivet på Curvesahead.dk

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.