Undgå fejlkøb,
når du shopper på nettet

Onlineshopping er en herlig ting. Butikkerne har altid åbent, og vi kan få meget mere lækkert tøj i vores størrelser, når vi også vender blikket mod de udenlandske mærker, som vi kan købe på nettet.

Den store udfordring ved at shoppe på nettet er, at vi ikke kan prøve tøjet, før vi putter det i indkøbskurven.

Men der er heldigvis, meget du kan gøre for at prøve at undgå fejlkøb.

Kend dine mål
For at få den bedste shoppeoplevelse, skal du som udgangspunkt kende dine mål. En størrelse er desværre ikke bare en størrelse. Den samme størrelse kan variere fra mærke til mærke. Derfor skal du altid tjekke mærkets størrelsesguide, inden du gør dit første køb.

Du skal have styr på tre mål:
Bryst
Talje
Hofte

Dem finder du ved at måle på det sted, hvor du bredest i forhold til de tre mål. Når du tager dit mål, skål målebåndet sidde til uden at stramme.

Og lad nu værre med at blive ked af det, hvis du i en webshop, skal have en størrelse større, end du er vant til. En størrelse er bare et tal, og i den sidste ende handler det om, at du har det godt og ser lækker ud i det tøj, du har på.

Mange udenlandske webshops opgiver ofte deres mål i inches.
Du kan nemt og hurtigt omregne inches til centimer og omvendt her

Tjek målene på tøjet
Når du har fundet et stykke tøj, som du overvejer at købe, kan du kigge nærmere på oplysningerne om tøjet.

I mange webshops er der oplysninger om målene på det konkrete stykke tøj, hvilket kan hjælpe dig med at vurdere, om du måske skal have en størrelse større eller mindre i forhold til, hvad du som udgangspunkt regner med.

Nogle webshops giver deres brugere mulighed for at kommentere tøjet. Det er altid en god idé at læse kommentarerne, for her kommenterer folk ofte på, om tøjet er stort eller lille i størrelsen, hvilket også kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvilken størrelse du skal vælge.

Samme model i flere længder
Køber du bukser i udlandet støder du ofte på bogstaverne R og L ud for størrelserne. R betyder regular. L betyder long. Modellen der er long, har længere ben end modellen, der er regurlar. Så hvis du har lange ben, kan L-modellen måkse være en løsning for dig, hvis du oplever, at de bukser du køber ofte er for korte.

Learning by shopping
Udfordringen bliver stor, hvis dine mål ligger midt mellem to størrelser. Står jeg i den situation, når jeg handler i en webshop for første gang, køber jeg begge størrelser og returnerer den, der ikke passer.

Størrelser på tværs af lande
Det bliver heller ikke nemmere af, at størrelser bliver opgjort på forskellige måder i Europa, Englang og USA. Her kan du se, hvad de forskellige størrelser svarer til:

Europa 32 34 36 38 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60
UK 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32
USA 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30

 

I vores størrelsesguide finder du også oversigter over størrelser på bh’er og sko

 

Tip: Find en rabatkode og spar penge


Mange webshops giver løbende rabatter til deres kunder via rabatkoder, som du taster ind i forbindelse med betalingen for dit køb. Derfor er altid en god idé at tjekke, om du kan finde en aktivrabatkode, før du shopper.

Kig efter rabatkoder ved at søge på nettet med følgende ord for rabatkoder til udenlandske webshops:
Voucher + mærke
Promotional code + mærke
Discount code + mærke

Søg for eksempel på: voucher Evans

Efter rabatkoder til danske webshops søger du på rabatkode + mærke

Læs også:
Shopping uden stress og sved på panden

The following two tabs change content below.

Camilla Momme

Tror på, at de små ting i livet gør den store forskel. Mad og musik og film. Holder forsat meget af at læse både aviser og modemagasiner på print. Ligesom jeg også godt kan lide at skrive breve i hånden, selvom ingen kan tyde min håndskrift.

Hvad synes du?

Comments are closed.